Lemieux chce znovu vyhrát Stanley Cup

Legendární hokejista Mario Lemieux, vlastník klubu NHL Pittsburgh Penguins s početnou enklávou českých hráčů a trenérem Ivanem Hlinkou, by rád pomohl týmu získat Stanley Cup. Člen Síně slávy to řekl na tiskové konferenci, kde oficiálně oznámil svůj návrat k hokeji. První zvěsti o jeho „comebacku“ se objevily v zámořském tisku už minulý čtvrtek a hokejista je o den později potvrdil. Lemieux zůstane spolumajitelem a předsedou klubu, opustí však roli zástupce Pittsburghu v radě guvernérů NHL a chod společnosti převezme viceprezident Patrick.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Nemyslím si, že pětatřicet let je pozdě na to, abych se opět vrátil k hokeji. Stále cítím, že jsem schopen hrát dobře,“ řekl Lemieux na konferenci, kterou přenášelo živě několik amerických televizních stanic. „Myslím si, že jsem schopen se vrátit a hrát hokej na vysoké úrovni, tak jak jsem byl zvyklý. Chci pomoci týmu a opět se stát nejlepším hokejistou na světě. To je nyní můj cíl,“ prohlásil.

Trojnásobný vítěz Hartovy trofeje pro nejužitečnějšího hráče NHL a šestinásobný držitel trofeje Arta Rosse pro vítěze kanadského bodování uvedl hned několik důvodů svého návratu. „Nejdůležitější je, že mi hokej prostě hrozně chybí,“ řekl. „Myslím si, že máme skvělý tým s velkým potenciálem mladých hokejistů. Chci se stát jeho součástí,“ pokračoval. „Určitě k mému návratu přispěly také změny pravidel NHL, které zpřísnily trestání faulů a bránění ve hře. Rovněž padá více gólů. NHL se vydala správným směrem,“ pochválil komisionáře Garyho Bettmana.

Vyšetřovatel obvinil manželku orlického vraha Marii Černou, v jejímž bytě se ukrýval uprchlý dvojnásobný vrah Jiří Kajínek, z nadržování pachateli trestného činu. Řekl to dnes ředitel pražského úřadu vyšetřování Zdeněk Janíček. Pokud bude Černá obžalovaná a soud ji uzná vinnou, hrozí jí až tři roky vězení.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme