Lener bude trénovat Spartu, nyní ale míří k MS

Kouč hokejové reprezentace Slavomír Lener se nyní plně věnuje národnímu týmu, ale po mistrovství světa začne trénovat pražskou Spartu. S vedením podepsal dnes roční smlouvu s opcí. V holešovickém týmu už Lener působil a v letech 1997 a 1998 dovedl Spartu spolu s Václavem Sýkorou ke třetímu a čtvrtému místu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavomír Lener

Slavomír Lener

Angažmá pro Lenera potvrdil pro Radiožurnál i sportovní ředitel Sparty Miroslav Kuneš: "Pan Lener začne trénovat až mu skončí smlouva na hokejovém svazu po mistrovství světa. Teď ho Sparta nebude vůbec zatěžovat, aby se mohl plně věnovat národnímu mužstvu."

Podle vyjádření ředitele holešovického klubu Luboše Koželuha byla jednání krátká, ale intenzivní: "Obě strany měly o sebe zájem, takže to šlo rychle." Sám Lener považuje v současnosti za nejdůležitější práci v národním týmu: "Těším se na to vyvrcholení dvouleté práce u reprezentace na mistrovství světa. Doufám, že se dostaneme hodně vysoko, abychom to snažení zúročili. Sám ale cítím, že potřebuju potom změnu. Pak se začnu plně věnovat Spartě, znovu to bude klubová práce, což je trochu jiné než u národního celku. Mám ale rád změny, vyhovují mi tak dvou až tříleté periody. Když změním působiště, dává mi to novou energii."

V současnosti ale Lener vše směřuje k MS v Praze a Ostravě. K přípravě na světový šampionát vybral sedmnáct hokejistů ze zámořské NHL. Z Los Angeles pozval Romana Čechmánka, Jaroslava Modrého a Martina Straku, z Anaheimu Martina Škoulu a Petra Sýkoru s Václavem Prospalem. Z New Yorku Rangers si kouč vybral Karla Rachůnka, Jaromíra Jágra a Jana Hlaváče. Z Columbusu se představí Jaroslav Špaček s Davidem Výborným, z Pittsburghu Josef Melichar s Milanem Kraftem a z Edmontonu Radek Dvořák a Aleš Hemský. Příležitost dostane Josef Vašíček z Caroliny a František Kaberle z Atlanty.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme