Lener bude trénovat švédskou Luleu

Bývalý trenér české hokejové reprezentace Slavomír Lener se stal novým trenérem švédské Luley. S týmem, který letos vypadl ve čtvrtfinále ligové soutěže s pozdějším mistrem Frölundou, podepsal dvouletou smlouvu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavomír Lener

Slavomír Lener

Padesátiletý Lener, jenž se po neúspěchu v extraligovém play s pražskou Spartou ocitl bez angažmá, nejprve jednal s IFK Helsinky. Nakonec však našel práci v sousedním Švédsku. "Byl jsem s vedením Luley v kontaktu dva týdny a dnes jsme to uzavřeli. Nebyla to žádná složitá jednání," řekl ČTK Lener. Do svého nového působiště se poprvé vydá v pondělí. "Až na místě začneme příští týden řešit otázku asistentů, posil a ambicí, jaké by měl tým mít," prohlásil český trenér.

Angažmá v Lulee nedávno odmítl Kanaďan Dave King, kterého si paradoxně vybralo IFK Helsinky. Svou roli v zájmu Luley o Lenera sehrála podle švédského tisku bývalá hvězda klubu Jiří Kučera. "Je to vynikající kouč. Víme o něm dost a slyšeli jsme jen samé dobré věci," uvedl minulý týden funkcionář klubu Hans Norberg.

Lener bude mít v kádru minimálně jednoho českého hokejistu, neboť začátkem dubna podepsal s Luleou smlouvu na tři roky obránce Pavel Skrbek.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme