Lener nominoval pět nováčků

Trenér hokejové reprezantace Slavomír Lener nominoval na přípravný zápas se Slovenskem a Karjala Cup, který se uskuteční příští týden v Helsinkách, šestadvacet hráčů. Pět z nich se v národním týmu objevuje poprvé - obránci Petr Čáslava z Pardubic a slávista Pavel Kolařík a útočníci Jiří Hudler ze Vsetína, Josef Marha z Davosu a sedmnáctiletý Vojtěch Polák z Karlových Varů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSLH

ČSLH

Šest hokejistů hraje v zahraničních ligách - kromě Marhy dostali pozvánku obránce Marek Žildlický z IFK Helsinky a útočníci Jan Čaloun z Blues Espoo, Tomáš Kucharčík z Hämeenlinny, Petr Tenkrát z Oulu a Jaroslav Hlinka ze švýcarského Klotenu. Po delší době se do národního týmu vrací Václav Pletka z Třince a jeho spoluhráč Libor Procházka. Čeští hokejisté se sejdou v pondělí odpoledne v Plzni a od 16:30 mají naplánovaný první společný trénink. Zápas proti Slovensku sehrají v úterý od 17:00, ve čtvrtek je čeká úvodní duel Karjala Cupu v Pardubicích proti Švédsku. V pátek se oba celky přesunou do Helsinek, kde český tým čeká v sobotu domácí reprezentace a v neděli Rusko.

Nominace:

Brankáři: Petr Bříza (Sparta Praha), Roman Málek (Slavia Praha), Adam Svoboda (Pardubice)

Obránci: Petr Kadlec, Pavel Kolařík, František Kučera (všichni Slavia), Petr Čáslava, Michal Sýkora (oba Pardubice), Libor Procházka (Třinec), Martin Richter (Sparta), Marek Židlický (IFK Helsinky/Fin.)

Útočníci: Josef Beránek, Radek Duda (oba Slavia), Richard Král, Václav Pletka (oba Třinec), Michal Broš (Sparta), Jiří Hudler (Vsetín), Milan Michálek (České Budějovice), Vojtěch Polák (Karlovy Vary), Petr Sýkora (Pardubice), Viktor Ujčík (Plzeň), Jan Čaloun (Blues Espoo/Fin.), Tomáš Kucharčík (Hämeenlinna/Fin.), Petr Tenkrát (Oulu/Fin.), Josef Marha (Davos/Švýc.), Jaroslav Hlinka (Kloten/Švýc.)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme