Liberec do odvety nepoveze žádný náskok

Po remíze 2:2 bude odveta třetího kola Poháru UEFA pro fotbalisty Liberce v Aténách hodně těžká. Za dva týdny budou proti Panathinaikosu pro postup muset vyhrát, nebo hrát opět nerozhodně a dát přitom nejméně tři góly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FC Slovan Liberec

FC Slovan Liberec | Foto: Jan Rosenauer

Liberec dostal v úvodu soupeře pod tlak, ale gól dali hosté. Na značku pokutového kopu ukázal sudí Riley po Johanově zákroku na pronikajícího Olisadebeho a Basinas bez problémů otevřel skóre.

Domácí se dlouho dostat ke střele a když, brankář Nikopolidis byl na místě. Kolem třicáté minuty začala být liberecká hra stereotypní a soupeř dokázal, proč jej předcházela pověst mužstva silného v ofenzívě. Ani s přispěním chyb v obraně však vedení nezvýšil.

Po levém křídle se zrodila vyrovnávací akce. Netradičně se na ní zjevil Baffour, záložník Zbončák Seitaridisovi utekl do pokutového území, a když dostal od svého ghanského spoluhráče přihrávku, při střele nezaváhal.

Ihned po změně stran mohli domácí jít do vedení díky své klasické akci, ale po Zápotočného přesném centru na malé vápno hlavičkoval Zbončák do břevna. Trest přišel v podobě rohového kopu, po němž vznikla před Hauzrem nepřehledná situace. Nejlépe se v ní orientoval Olisadebe a v pololeže zblízka vstřelil druhý gól hostů.

Severočeši se nadále snažili natlačit před Nikopolidisovu branku, ale soustavný tlak z toho nevzešel. Mnohem častěji byly vidět osobní souboje ve středu pole a rozkouskovaná hra vyhovovala Panathinaikosu. Přišly i velké Hauzrovy chvíle - nejprve reflexívně zlikvidoval šanci tváří v tvář Liberopulosovi, pak robinsonádou zneškodnil Karagunisovu točenou střelu a do třetice uspěl při polovysokém pokusu Olisadebeho.

Závěr patřil Liberci, i když mnoho šancí se z jeho snahy neurodilo. K vyrovnání dospěl díky Slovákovu pokutovému kopu, nařízenému za Gumasův zákrok na Nezmara. Přesto stojí český mistr před těžkým úkolem, chce-li na hřišti protivníka postoupit.

Slovan Liberec - Panathinaikos Atény 2:2 (1:1)

Branky: 45. Zbončák, 85. Slovák z pen. - 12. Basinas z pen., 52. Olisadebe. Rozhodčí: Riley - Turner, Bryan (všichni Angl.). ŽK: Janů, Johana, Langer - Liberopulos, Fisas. Diváci: 5805.

Liberec: Hauzr - Zápotočný (71. Nezmar), Johana, Holeňák (68. Pilný), Janů - Slovák, Langer, Hodúr, Zbončák - Blaha, Baffour (57. Papoušek).

Panathinaikos: Nikopolidis - Gumas, Henriksen, Kyrgiakos - Seitaridis, Michaelsen, Basinas, Karagunis (79. Konstantinidis), Fisas - Liberopulos (90. Vokolos), Olisadebe (86. Vlaovič).

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme