Liberec prohrál, ale titul neztratil

Ani porážka nepřipravila fotbalisty Liberce o prvenství v letošním ročníku nejvyšší soutěže. Největší liberecký rival Žižkov také zaváhal a v konečném pořadí klesl až na třetí místo za pražskou Spartu, která jako jediná z vedoucích týmů dokázala vyhrát a zajistila si tak účast v předkole ligy mistrů. Druhým sestupujícím se staly Drnovice, které nedokázaly narozdíl od Blšan bodovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Jan Rosenauer

O drama v boji o titul se postarali fotbalisté Bohemians, v zápase s Libercem se rychle dostali do vedení. Hostující hráče přiváděl k zoufalství brankář Čontofalský, který dokonce chytil penaltu Štajnerovi. Bohemians přidali druhý gól, Liberec ještě do přestávky snížil, ale na víc už se do závěrečného hvizdu nezmohl. Dlouho to vypadalo, že z titulu se bude radovat Žižkov, který hrál na Slávii nerozhodně 0:0. Osm minut před koncem ale inkasoval a Slávia svůj náskok udržela. Sparta ve Starém Městě vedla od 35. minuty, ale pojistit vítězství se jí nepodařilo a v závěru se musela bránit tlaku domácích.

O sestupu Drnovic, rozhodl Jablonec v úvodu utkání. Dal rychle dva góly a hostující celek k ničemu nepustil. Další ohrožené mužstvo, Blšany, vybojovalo v Hradci remízu. Ve zbývajících zápasech o nic nešlo, vítězstvím se s domácími fanoušky rozloučily jen Teplice, které zdolaly Příbram. Ostrava podlehla v posledním zápase pod trenérem Jarabinským, Olomouci. Brno, v jehož dresu naposledy hrál Kadlec, Opavě.

Bohemians Praha - Slovan Liberec 2:1 (2:1)
Branky: 11. Kolář, 34. Šírl - 45. Koloušek. Rozhodčí: Vidlák - Gulajev, Talpa. ŽK: Kolář, Čontofalský, Šírl - Koloušek, Janů, Langer, Johana, Štajner. Diváci: 9321.

Slavia Praha - Viktoria Žižkov 1:0 (0:0)
Branka: 85. Kuka. Rozhodčí: Beneš - Amler, Vodička. ŽK: Pikl, Hunal, Pospíšil, Mlejnský, Šebesta, Chihuri, Klimpl, Janoušek (všichni Žižkov). Diváci: 3825.

FC Synot - Sparta Praha 0:1 (0:1)
Branka: 35. Jun. Rozhodčí: Šedivý - Ondo, Jiřík. ŽK: Sionko (Sparta). Diváci: 3528.

FK Jablonec - FK Drnovice 2:0 (2:0)
Branky: 12. Laštovka, 24. Vodehnal. Rozhodčí: Řehoř - Hojsík, Lukeš. ŽK: Schindler, Šíma (oba Drnovice). Diváci: 2110.

SK Hradec Králové - Chmel Blšany 1:1 (0:0)
Branky: 81. Bouška - 51. Koubek. Rozhodčí: Hlaváč - Hanovský, Pokorný. ŽK: Lesák, Zoubek - Sýkora. Diváci: 3068.

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 0:1 (0:0)
Branka: 49. Siegl. Rozhodčí: Helebrant - Tulinger, Krátký. ŽK: Látal, Raška - Spáčil. Diváci: 3893.

SA Brno - Slezský FC Opava 1:2 (1:1)
Branky: 35. Pacanda - 17. Černý, 74. Gill. Rozhodčí: Olšiak - Mušák, Csabay (všichni SR). Bez karet. Diváci: 1957.

FK Teplice - Marila Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 81. Divecký. Rozhodčí: Puček - Kašný, Vaculín. ŽK: Horváth, Divecký, M. Doležal (všichni Teplice). Diváci: 2829.

Petr Souček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme