Liberec v Moskvě prohrál a nepostupuje

Fotbalisté Slovanu Liberce nepostoupili do hlavní časti Ligy mistrů. Ve třetím předkole prestižní soutěže prohráli na hříšti Spartaku Moskva 1:2. První zápas skončil remízou 0:0 a dál tak jde ruský celek. Liberec tak bude pokračovat v prvním kole Poháru UEFA, jméno soupeře se dozví v pátek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Liberce

Fotbalisté Liberce | Zdroj: ČTK

Zápas začal lépe Spartak. Svou převahu tak domácí tým gólově využil ve 23. minutě. Po pěkné akci poslal dalekonosnou střelu Mozart a gólman Čech neměl v liberecké brance šanci. Slovan srovnal skóre utkání ve 72. minutě, když rozhodčí Medina nařídil pokutový kop. Exekutor penalty Hodůr poslal balón přesně k levé tyči. Stav 1:1 posouval do Ligy mistrů Liberec, to by byl historický úspěch severočeského klubu. Slovan, který hrál od 57. minuty bez vyloučeného kapitána Zápotočného, ale na postup nedosáhl. V 80. minutě vstřelil postupový gól Spartaku Pavljučenko. Liberec tak bude pokračovat v prvním kole Poháru UEFA, jméno soupeře se dozví v pátek.

Spartak Moskva - Slovan Liberec 2:1 (1:0)

Branka: 23. Mozart, 78. Pavljučenko - 72. Hodúr z pen.
Rozhodčí: Medina Cantalejo - Giraldes Carrasco, Gutierrez Perez (všichni Šp.).
ŽK: Jiránek, Kaliničenko - Zápotočný, Košťál, Pudil.
ČK: 57. Zápotočný.
Diváci: 28.000.
První zápas 0:0, postoupil Spartak.

Spartak: Kowalewski - Šiškin, Jiránek, Stranzl, Rodríguez - Bystrov (74. Kaliničenko), Kováč, Mozart, Kovalčuk - Pavljučenko, Cavenaghi (87. Baženov). Trenér: Fedotov.

Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů (76. Matula) - Frejlach (64. Ančic), Bílek, Hodúr, Pudil - Holenda (54. Blažek), Pospěch. Trenér: Lavička.

Ivana Paulová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme