Liberec zahájil obhajobu remízou

Mistrovský Liberec remizoval v úvodním utkání Gambrinus ligy v Olomouci 0:0. Od inkasovaného gólu zachránila mistra ligy dvakrát tyč a jednou břevno. Naopak domácí brankář Martin Vaniak musel zasahovat za celý zápas pouze dvakrát. Liberec představil novou posilu - Miroslava Slepičku z Příbrami. V dresu Sigmy se na posledních třináct minut objevil první z nigerijských bratrů Paschal Ekwueme.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Jan Rosenauer

Jako první se ke střele dostal Patrik Siegl, ale těsně minul libereckou branku. Na opačné straně musel Vaniak předvést své umění při trestném kopu Petra Papouška. Ve 26. minutě zachránila obhájce titulu poprvé branková konstrukce. Putík ze třiceti metrů přehodil gólmana Kinského, ale míč trefil břevno. O deset minut později měl Liberec štěstí, že si nevstřelil vlastní gól. Míč se totiž odrazil od Langera do tyče. Vzápětí trefil Kováč opět tyč.

Po přestávce měl šanci dostat Olomouc do vedení Siegl, ale branku přestřelil. Pak se dvakrát dostali do šance hráči Liberce. Nezmar byl sám před Vaniakem, ale na míč nedosáhl, stejně jako o chvíli později Lukáš. Osm minut před koncem trefila břevno nigerijská posila Paschal Ekwueme.

Výsledek - 1. kolo:

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 0:0

Rozhodčí: Beneš - Vodička, Ondo

ŽK: Putík, P. Ekwueme - Slepička, Baffour

Diváci: 5361

Sestavy:

Olomouc: Vaniak - Špiláček, Rozehnal, Kučera, Caha - Putík (64. Vlček), Petrenko, Kováč, Černý (58. Urbánek) - Siegl, Reiter (77. P. Ekwueme)

Liberec: Kinský - Johana, Holeňák, Lukáš, Janů - Papoušek (86. Pilný), Langer, Slepička, Zbončák - Baffour (55. Hodúr), Nezmar (90. Blaha)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme