Liberec zaváhal, vede Sparta

Fotbalisté pražské Sparty se ujali vedení v tabulce Gambrinus ligy, když ve 27. kole využili zaváhání obhájců titulu z Liberce. Slovan doma jen remizoval se Zlínem 2:2 a Sparťané se tak večerní výhrou 2:1 v Brně posunuli do čela o bod před Severočechy. Na opačném pólu tabulky má takřka zpečetěný sestupový osud Slovácko, které prohrálo doma s Kladnem 0:1. V dalších zápasech remizovala Olomouc s Příbramí 0:0, Most s Plzní 1:1 a České Budějovice podlehly Teplicím 1:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga

Zlínští fotbalisté, bojující o záchranu v nejvyšší soutěži, u Nisy ještě dvanáct minut před koncem vedli 2:0 brankami Krause a Červenky, ale Jan Nezmar dvěma góly zachránil obhájci titulu alespoň bod. Sparta začala v Brně lépe, ale pak v útlumu inkasovala, jenže třináct minut před koncem zavinil domácí obránce Patrik Siegl penaltu a střídající Jan Rezek se nemýlil. Slovácko udělalo další krok do druholigové propasti, když na svém hřišti odevzdalo body Kladnu. O výhru hostů se už ve druhé minutě postaral premiérovým gólem v lize Lukáš Killar. Domácí dohrávali v deseti bez vyloučeného Kubáně a tři kola před koncem je od záchrany dělí sedm bodů. Vítězství Teplic v Českých Budějovicích 2:1 zařídil Edin Džeko, který nejprve proměnil penaltu a pak přidal druhý gól. Bosenský kanonýr si tak vylepšil účet už na dvanáct branek a mezi střelci postoupil už na druhé místo za mladoboleslavského Pecku. Táborský stihl už jen zmírnit porážku. Ani Sigma Olomouc nevyužila výhodu domácího prostředí a v utkání s Příbramí získala jen bod za bezbrankovou remízu, přestože měla výraznou převahu. Smírně skončil také duel v Mostě, kde na střelu plzeňského Marka Jarolíma rychle odpověděl Adam Brzezina. Šestnáct minut před koncem mohl domácím vystřílet výhru Martin Vozábal, ale neproměnil penaltu.

Sigma Olomouc - Marila Příbram 0:0
Rozhodčí: Franěk - Filípek, Wilczek. ŽK: Komárek - Hašek, Otepka, Navrátil, Lesák. Diváci: 3753.

Slovan Liberec - Tescoma Zlín 2:2 (0:2)
Branky: 79. a 82. Nezmar - 22. Kraus, 45+2. Červenka. Rozhodčí: Jára - Zlámal, Pinkas. ŽK: Rick, Brezinský, Nezmar - Penner, Zlámal, Švach, Šmahaj. ČK: 71. Švach. Diváci: 5857.

Dynamo České Budějovice - FK Teplice 1:2 (0:1)
Branky: 79. Táborský - 12. z pen. a 61. Džeko. Rozhodčí: Racek - Pelikán, Kubáň. ŽK: Kladrubský, Hrbáč, Peroutka, Žižka - Klein, Štohanzl, Fenin, Dort. Diváci: 1948.

1. FC Slovácko - SK Kladno 0:1 (0:1)
Branka: 2. Killar. Rozhodčí: Příhoda - Chytil, Ubias. ŽK: Pavlík (Kladno). ČK: 88. Kubáň (Slovácko). Diváci: 3600.

SIAD Most - Viktoria Plzeň 1:1 (1:1)
Branky: 31. Brzezina - 22. Jarolím. Rozhodčí: Adam - Košec, Tulinger. ŽK: Krejčí, Prášil, A. Mendy - Fillo, Trapp, Pilař. Diváci: 3150.

1. FC Brno - AC Sparta Praha 1:2 (0:1)
Branky: 53. Polách - 34. Jun, 77. Rezek z pen. Rozhodčí: Matějek - Hojsík, Jiřík. ŽK: Mezlík - Kolář, Rezek, Hušek. Diváci: 7215.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme