Liberec zdolal v derby fotbalisty Jablonce

Fotbalisté Liberce pokračují pod novým koučem Ladislavem Škorpilem ve zlepšených výkonech. Ve 12. ligovém kole dnes uspěli díky trefám útočníků Jana Blažka a Jana Nezmara z úvodní půlhodiny v severočeském derby v Jablonci a opět se posunuli ke středu tabulky. Domácí vytěžili z náporu ve druhém dějství jen snížení na 1:2 a pod Františkem Komňackým poprvé prohráli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hráči Liberce

hráči Liberce | Zdroj: ČTK

Ve 14. minutě účinně zakombinoval Hodúr s Nezmarem a jeho zpětný pas na malém vápně na poslední chvíli odvrátil Fukal. Domácí nebrali varování vážně, a tak je za pět minut stihl trest. Šinglárův centr na zadní tyči vrátil hlavou zpět nepokrytý Papoušek a Blažek střelou k tyči pohotově otevřel skóre.

Papouškův centr z 29. minuty pak v hodině dvanácté odvraceli domácí obránci na roh, ovšem po něm Liberečtí podruhé jásali. Nadýchaný Papouškův centr nechtěně přizvedl jeden z bránících beků přímo na Nezmara a ten se hlavou nemýlil. Domácí snížili v 61. minutě. Zelenka za hranicí šestnáctky přiťukl Svátkovi a ten přízemní střelou k levé tyči poprvé pokořil Zlámala.V souboji nových trenérů tak mohl slavit Škorpil, který na lavičce Liberce s Jabloncem ještě neprohrál. Slovan v severočeském derby nepoznal hořkost porážky už počtvrté za sebou.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme