Liberečtí fotbalisté odmítli nabídku na trhák

Solidní náskok si v Gambrinuslize mohli vytvořit fotbalisté Liberce. Kdyby po remíze třetí Slavie s druhými Teplicemi porazili Brno, mohli pronásledovatelům odskočit už na sedm bodů. Liberečtí ale předposlednímu týmu tabulky nedokázali vstřelit gól a tak je na čele vše při starém. Ve zbylém dnešním utkání 16. kola porazil Zlín Ostravu 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FC Slovan Liberec

FC Slovan Liberec | Foto: Jan Rosenauer

Duel Slavie s Teplicemi byl přímým soubojem o druhé místo. Lépe jej začali domácí, kteří už v 6. minutě Pitákem rozvlnili síť. V úvodu nemastní neslaní Tepličtí ale dokázali v 19. minutě překvapivě odpovědět Jirsákovou přesnou ranou k tyči. Druhý poločas se hrál především na jejich branku. Slavia tlačila, ale na konsolidovanou obranu vyzrát nedokázala. Naopak mohla v závěru dokonce prohrát, když se po Zábojníkově chybě dostal do šance Szabo. Naštěstí pro domácí příznivce netrefil přesně míč. Utkání skončilo remízou, což znamená, že na druhém místě tabulky přezimují stejně jako v loňském roce Teplice.

Výsledek utkání nahrál do karet Liberci, jeho hráči ale bank rozbít nedokázali. Proti předposlednímu Brnu uhráli jen bezbrankovou remízu. V úvodní čtvrthodině se mohlo dvakrát měnit skóre, nejprve trefil břevno domácí kapitán Zápotočný, na druhé straně pak Švancara nepřekonal v jasné šanci brankáře Čecha. Pak už se ale rodilo příležitostí málo a to i přesto, že po vyloučení Besty hrál Liberec 50 minut proti deseti. Z trvalého tlaku ale gól nevytěžil.

Utkání Zlín-Ostrava mnoho vzruchu nepřineslo. Bez tří hráčů základní sestavy byla hra obou týmů plná přehmatů a nepřesností a tak v zápase průměrné úrovni přinesl rozhodnutí moment ze 67. minuty, kdy brankář Vašek v tísni nepřesně odkopl a nabíhající Bača pohotovou přízemní střelou k tyči vsítil jedinou branku utkání. Baník po inkasovaném gólu vrhl síly do útoku, jeho kombinační hru oživil příchod zkušeného Slončíka. Nervózní hosté se ale už do šance k vyrovnání nedostali a Zlín poprvé v historii samostatné ligy Ostravu porazil.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme