Liga mistrů bude bez českého klubu

Stejně jako Liberec si ani fotbalisté Mladé Boleslavi nezahrají Ligu mistrů. V odvetě třetího předkola remizovali s Galatasaray Istanbul 1:1 a po prohře 2:5 se s vidinou startu v milionářské soutěži museli rozloučit. V pohárové Evropě přesto budou pokračovat, v pátek se dozvědí svého soupeře pro první kolo Poháru UEFA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boleslavský Jaromír Šmerda a Sabri Sarioglu z Galatasaraye Istanbul

Boleslavský Jaromír Šmerda a Sabri Sarioglu z Galatasaraye Istanbul | Zdroj: ČTK

Středočeský nováček na evropské scéně neměl před odvetou růžové vyhlídky. Třígólové manko z prvního zápasu a absence dvojice opor - záložníka Abraháma a především útočníka Kuliče, kteří pro disciplinární trest usedli jen do hlediště Městského stadionu a svým spoluhráčům drželi palce, to byly pro svěřence Dušana Uhrina téměř nepřekonatelné překážky.

V první půli pozorná a pevná obrana hostů nepustila Středočechy do jediné opravdu nadějné střelecké pozice. Až v 70. minutě se Sedláček důrazem prodral přes Songa, ale brankář skvěle jeho střelu vyrazil. Míč do sítě dopravil krátce na to Rolko, ale rozhodčí předtím pískal faul na brankáře, takže radost diváků byla předčasná.

Naopak na druhé straně napřáhl z hranice vápna Hasan Sas a jeho dělovka se odrazila od břevna za brankovou čáru. Alespoň remízu zajistil domácím tři minuty před koncem Palát. Monragon vyrazil centr jen před nabíhajícího domácího obránce a ten se krásně z voleje trefil z dálky. Domácí pak měli šanci zápas otočit, ale Brezinského střelu v posledních vteřinách zápasu Mondragon těsně před čarou zastavil.

FK Mladá Boleslav - Galatasaray Istanbul 1:1 (0:0)

Branky: 88. Palát - 72. Hasan Sas. Rozhodčí: Hansson - Andrén, Flink (všichni Švéd.). ŽK: Okan, Hasan Sas, Sabri (všichni Galatasaray). Diváci: 4680. První zápas 2:5, postoupilo Galatasaray.

Boleslav: Miller - Ševinský, Brezinský, Rolko, Palát - Vaculík, Matějovský, Šmerda (68. Mikolanda), Poláček (46. Sedláček) - Holub (74. Riegel), Pecka. Trenér: Uhrin.

Galatasaray: Mondragon - Cihan, Song, Tomas, Orhan (76. Ugur) - Hasan Sas, Akman, Okan, Sabri - Hakan Sükür (84. Özcan), Ilič (71. Turan). Trenér: Gerets.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme