Liga mistrů: Inter, Atlético a Liverpool jsou v osmifinále

Fotbalisté Interu Milán, Liverpoolu a Atlétika Madrid jsou dalšími osmifinalisty Ligy mistrů. Atlético si postup zajistilo výhrou nad PSV Eindhoven 2:1, Liverpool porazil Marseille 1:0. Milánský Inter postoupil i přesto, že doma prohrál s Panathinaikos Atény 0:1. Naopak londýnská Chelsea bude muset o účast v osmifinále ještě bojovat za dva týdny, protože v Bordeaux jen remizovala 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Atlético nastoupilo kvůli trestu za výtržnosti fanoušků opět před prázdnými tribunami, ale na jeho výkonu to znát nebylo. Za osmadvacet minut dali domácí dva góly zásluhou Simaa a Maxi Rodrígueze a hostům z Nizozemska dovolili pouze snížit na konečných 2:1. V sestavě madridského celku nastoupil obránce Tomáš Ujfaluši a spolu se svými spoluhráči se může těšit na jarní osmifinále.

Ve skupině D si postup zajistil také Liverpool. Jediný gól utkání proti Olympique Marseille dal netradičně hlavou kapitán domácích Steven Gerrard. Liverpool tak vrátil francouzskému týmu loňskou překvapivou prohru 0:1.

Naopak londýnská Chelsea držela postup do 83. minuty duelu v Bordeaux. Po hodině nudy s minimem šancí se po sólovém úniku trefil Anelka. Sedm minut před koncem ale překonal Petra Čecha v brance Chelsea Diarra. Hosté dohrávali zápas o deseti, protože v 86. minutě byl vyloučen Lampard.

Zaváhání Chelsea využili fotbalisté AS Řím, kteří vyhráli v Kluži 3:1 a posunuli se na první místo ve skupině A. Italský celek tak oplatil Kluži prohru z prvního vzájemného zápasu, kdy nováček z Rumunska šokoval výhrou 2:1 Olympijský stadión v Římě.

Do osmifinále prošel také milánský Inter, přestože prohrál doma s Panathinaikosem Atény 0:1. Domácí až moc spoléhali na fakt, že jim k postupu stačí bod, až jim Řekové v 68. minutě dali gól. Panathinaikos má tak po dvou úvodních porážkách v Lize mistrů stále šanci na postup. V závěrečném duelu mu stačí s Famagustou i remíza.

Kypřané přitom mohli být v daleko lepší pozici. V souboji s Werderem Brémy totiž vedli v 68. minutě 2:0, ale nakonec o výhru přišli tři minuty před koncem, kdy vyrovnal Almeida.

Souboj jistých postupujících ze skupiny C se změnil ve střelecký koncert Barcelony, která vyhrála v Lisabonu nad Sportingem 5:2. Katalánský velkoklub tak nemůže přijít o první místo ve skupině. Třetí místo a tím účast ve třetím kole Poháru UEFA si zajistil Šachtar Doněck. Na svém hřišti porazil Basilej vysoko 5:0. Celý zápas odehrál v dresu ukrajinského týmu také český obránce Tomáš Hübschmann.

Skupina A:

Kluž - AS Řím 1:3 (1:2)

Branky: 30. Y. Koné - 11. a 64. Brighi, 23. Totti. Rozhodčí: Batista (Port.). Diváci: 20.500

Girondins Bordeaux - Chelsea 1:1

Branky: 83. Diarra - 60. Anelka. Rozhodčí: De Bleeckere (Belg.). ČK: 86. Lampard (Chelsea). Diváci: 28.000

Skupina B:

Inter Milán - Panathinaikos Atény 0:1 (0:0)

Branka: 68. Sarriegi. Rozhodčí: Övrebö (Nor.). Diváci: 29.000

Anorthosis Famagusta - Werder Brémy 2:2 (0:0)

Branky: 62. Nicolau, 68. Savio - 72. Diego z pen., 87. Almeida. Rozhodčí: Mejuto González (Šp.). Diváci: 20.000

Skupina C:

Šachtar Doněck - FC Basilej 5:0 (1:0)

Branky: 32., 65. a 72. Jadson, 50. Willian, 75. Selezňov. Rozhodčí: Jakobsson (Isl.). Diváci: 23.000

Sporting Lisabon - FC Barcelona 2:5 (0:2)

Branky: 65. M. Veloso, 66. Liedson - 14. Henry, 17. Piqué, 49. Messi, 67. vlastní Caneira, 73. Krkic z pen. Rozhodčí: Trefoloni (It.). ČK: 71. R. Patricio (Sporting). Diváci: 30.000

Skupina D:

Atlético Madrid - PSV Eindhoven 2:1 (2:0)

Branky: 14. Simao, 28. Maxi Rodríguez - 47. Koevermans. Rozhodčí: Busacca (Švýc.). Bez diváků

FC Liverpool - Olympique Marseille 1:0 (1:0)

Branka: 23. Gerrard. Rozhodčí: Benquerenca (Port.). Diváci: 42.000

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme