Liga mistrů: Juventus s Nedvědem čeká ve čtvrtfinále Arsenal

Napínavou podívanou slibují čtvrtfinálové souboje ve fotbalové Lize mistrů. Los v Paříži, kde se 17. května odehraje finále milionářské soutěže, svedl dohromady Juventus a Arsenal, Lyon proti AC Milán, Benfiku a Barcelonu a vítěz dohrávky mezi Interem a Ajaxem narazí na nováčka soutěže, španělský Villarreal. První zápasy se hrají 28. a 29. března, odvety o týden později.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Pikatní bude souboj Arsenalu a Juventusu hlavně pro záložníka Patricka Vieiru, který do Turína přišel před letošní sezónou právě z Londýna, kde byl dlouho kapitánem. Útočník Arsenalu Thierry Henry se zase může těšit na duel s kolegou z reprezentace Davidem Trezeguetem. Pro Juventus to bude druhá cesta na Britské ostrovy přesně po roce. Loni vypadla "Stará dáma" také ve čtvrfinále - s pozdějšími šampiony z Liverpoolu. O první zápas přijde český záložník Pavel Nedvěd, který dostal v osmifinále proti Brémám třetí žlutou kartu. Juventus hrál s Arsenalem naposledy před čtyřmi lety v osmifinálové skupině Ligy mistrů. Doma vyhrál Arsenal 3:1, v Turíně podlehl 0:1. Ani jeden tým však do čtvrtfinále nepostoupil, lepší byly Leverkusen a La Coruňa.

O motivaci mají postaráno také fotbalisté Benfiky Lisabon Simao a Geovanni, které Barcelona před časem vyřadila jako neperspektivní. Teď se mohou opory portugalského celku svému bývalému zaměstnavateli pomstít přímo na trávníku. Oba kluby potkaly ve skupině nultého ročníku Ligy mistrů, kde tehdy hrála také pražská Sparta. V Lisabonu se hrálo 0:0, na Nou Campu zvítězili domácí 2:1. Barcelona postoupila do finále a Ligy mistrů vyhrála.

Premiéra čeká Olympique Lyon a AC Milán. Francouzský a italský klub spolu na evropské scéně totiž ještě nehráli. V milánském týmu působí český reprezentant Marek Jankulovski.

Španělský nováček v Lize mistrů z Villarrealu si na svého soupeře počká ještě čtyři dny. Ve čtvrtfinále se utká buď s Interem Milán nebo Ajaxem, za který nastupují Tomáš Galásek a Zdeněk Grygera. První zápas skončil v Amsterodamu 2:2.

V Paříži se zároveň rozhodlo také o složení semifinále. V něm může dojít k souboji dvou největších favoritů soutěže - Barcelony a AC Milán.

Čtvrtfinále (28. a 29. března/4. a 5. dubna):

Arsenal FC - Juventus Turín
Olympique Lyon - AC Milán
Inter Milán/Ajax Amsterodam - Villarreal
Benfica Lisabon - FC Barcelona

Semifinále (18. a 19. dubna/25. a 26. dubna):

Arsenal/Juventus - Villarreal/Inter Milán/Ajax
Lyon/AC Milán - Benfica/Barcelona

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme