Liga mistrů Spartu mine

Fotbalová Sparta se neprobojovala do Ligy mistrů. Po porážce 0:2 v belgickém Genku sice doma zvítězila 4:2, na Letné se přesto radoval poražený soupeř. Pražský klub tak přišel o prémii ve výši 100 milionů korun, v Lize mistrů bude chybět po třech letech a zahraje si Pohár UEFA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta Praha : KRC Genk

Sparta Praha : KRC Genk | Foto: Michal Krumphanzl

Sparta nezačala dobře, první půli prohrála 0:1 po gólu z rohu, když Australan Skoko poslal míč před branku, domácí zadáci ho odvrátili jen k Daganovi a útočník z Burkiny Faso ho poslal do sítě. Spartu navíc dvakrát zastavila tyč: u pokusů Mareše a Zelenky. Zejména Baranek do přestávky spálil řadu jasných šancí.

Nástup po pauze byl ale drtivý, místo Baranka vyběhl Kincl. V 56. minutě se Poborský uvolnil na hranici šestnáctky a vyrovnal. Ale vzápětí Belgičané opět vedli, když si Sonck možná zpracoval míč rukou. Jenže Jarošík v 59. minutě namířil na branku přímý kop a jeden z belgických zadáků míč přizvedl, 5 minut poté se trefil hlavou mezi Moonsovy nohy. Mareš hlavou zvýšil na 4:2 v 84. minutě. Ale závěr už byl od Sparty křečovitý.

"Podali jsme mimořádně kvalitní výkon, ale soupeř dokázal z minima vytěžit maximum. Měl dvě střely na bránu a byly z toho dva góly," litoval sparťanský trenér Jozef Jarabinský.

I přes vyřazení Sparty může obliba fotbalistů Genku v Česku vzrůst. Vedení belgického mistra se rozhodlo věnovat na nápravu škod způsobených nedávnými mnohasetletými povodněmi v Česku čtvrt milionu korun. Sparta oznámila, že věnuje na stejné účely 10% ze vstupného.

Sparta Praha - KRC Genk 4:2. Branky: 59. a 64. Jarošík, 56. Poborský, 84. Mareš - 25. Dagano, 57. Sonck. Rozhodčí: Vassaras - Tsolakidis, Taprantzis (všichni Řec.). ŽK: Grygera - Sonck, Thijs, Wamfor, Daerden. Diváků: 12 856. Poločas: 0:1. První zápas 0:2, postoupil Genk.

Sparta: Špit - Grygera, Novotný, Hübschman, Mareš - Poborský, Jarošík, Zelenka, Sionko - Baranek (46. Kincl), Pospíšil (84. Babnič).

Genk: Moons - Soley, Zokora, Rumani, Vanbeuren (65. Wamfor) - Skoko, Thijs, Bešlija (82. Suzuki), Daerden - Sonck, Dagano (71. Tomašič).

Petr Čermák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme