Ligové termíny: ostuda!

Nepořádek ve fotbalových termínech, to už je v české lize obehraná písnička. Bláhoví byli ti, kdo si mysleli, že handrkováním o první televizní přenos z nového fotbalového ročníku na konci července problémy s přesuny zápasů a jejich termínů skončí. Omyl. Je to horší a horší. Spíš to vypadá, že si z fotbalových fanušků dělá někdo legraci. A nejen z nich, už i z trenérů a hráčů, tedy přímých aktérů konkrétních zápasů. Tento týden to jenom dokumentuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Původně se mělo hrát v pátek televizní utkání Opava - Sparta. Proti se postavili sparťané, přece nemohou hrát dva dny po reprezentačním zápase. Nova ale na utkání trvala. Bylo proto přesunuto na pondělí a v přímém televizním přenosu chybět nebude. Ale fotbalové vedení chtělo zachovat páteční termín, i když bez televize a dosadilo do něj zápas Slavia - Ostrava. Nezdál se v tom být žádný háček, červenobílým dokonce tahle změna vyhovovala, protože se jim nabízela delší pauza před odvetou předkola Ligy mistrů v Aténách. Ale najednou se jinak zachovala Ostrava. Nebude hrát, také ona má reprezentanty, kteří ve středu hájili národní barvy. Jedině, že by zápas byl v televizi. To by pak v pátek ostravští klidně nastoupili. Reprezentace nereprezentace. Najednou by středeční zápas ostravským reprezentantům nevadil. A tak se zase, dokonce už pouhé tři dny před pátečním výkopem, ze svazu dozvídáme, že se Slavia s Ostravou utkají ažv sobotu. Skutečně, zůstává rozum stát. Jak se má asi fotbalový fanoušek orientovat? A co trenéři? Počítají s nedělním, pak zase s pátečním zápasem, ale najednou je tu sobota. Ještě štěstí, že se na zadní teď třeba prozměnu nepostavila Slavia. Asi by se pak hrálo zase normálně v neděli. Jak je vidět, možné je opravdu všechno. Demokracie v našem fotbale je totiž až příliš.

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme