Ligový kanonýr Pecka pojede do Walesu

Útočník Luboš Pecka z Mladé Boleslavi je jediným nováčkem v nominaci fotbalové reprezentace před zápasem ve Walesu. Trenér českého týmu Karel Brückner dnes v Praze oznámil jména devatenácti hárčů, kteří budou připraveni bojovat druhého června v Cardiffu o body v kvalifikaci mistrovství Evropy 2008.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Brückner

Karel Brückner | Foto: Ondřej Prokop | Zdroj: Český rozhlas

Ve výběru nechybí žádná z tradičních opor a vrací se do něj dvojice hráčů z Italského Udine Tomáš Sivok a Tomáš Zápotočný. Z české ligy se v nominaci kromě aktuálně nejlepšího střelce soutěže Pecky objevili ještě jeho spoluhráč z Boleslavi Marek Matějovský a sparťané Jaromír Blažek s Markem Kuličem. Sraz mužstva je plánovaný na úterý 29. května, reprezentanti by se měli sejít v pražském hotelu Crown Plaza.

Nominace české fotbalové reprezentace na kvalifikační utkání s Walesem o postup na ME 2008 (2. června 2007, 16:00 - Cardiff):

Brankáři: Jaromír Blažek (Sparta Praha, 12 zápasů/0 branek), Petr Čech (Chelsea, 51/0).

Obránci: Marek Jankulovski (AC Milán, 59/8), Martin Jiránek (Spartak Moskva, 31/0), Radoslav Kováč (Spartak Moskva, 14/1), David Rozehnal (Paris St. Germain, 34/0), Tomáš Ujfaluši (Fiorentina, 59/2), Tomáš Zápotočný (Udine, 3/0).

Záložníci: Tomáš Galásek (Norimberk, 57/1), David Jarolím (Hamburk, 9/1), Marek Matějovský (Mladá Boleslav, 1/0), Jan Polák (Norimberk, 29/6), Jaroslav Plašil (Monako, 26/1), Tomáš Rosický (Arsenal, 64/17), Tomáš Sivok (Udine, 2/0).

Útočníci: Milan Baroš (Lyon, 56/31), Jan Koller (Monako, 77/48), Marek Kulič (Sparta Praha, 5/2), Luboš Pecka (Mladá Boleslav, 0/0).

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme