Liverpool s Barošem a Šmicrem porazil Nedvědův Juventus

Domácí prostředí nebylo v úterních zápasech čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů příliš velkou výhodou. FC Liverpool z něj do odvety s Juventusem Turín vytěžil po výhře 2:1 nejtěsnější náskok, Lyon hrál s Eindhovenem jen 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš v dresu Liverpoolu

Milan Baroš v dresu Liverpoolu | Foto: www.novinky.cz | Zdroj: AFP

Na Anfield Road zasáhli do hry všichni tři Češi. Domácí Baroš a hostující Nedvěd v základních sestavách, Šmicer se do liverpoolské jedenáctky dostal na poslední čtvrthodinu. V ní už se nic podstatného nestalo, všechno zajímavé se odehrálo dřív. Domácí po 25 minutách vedli už 2:0, náskok jim zajistili Hyypiä s Garcíou, ale "Stará dáma" nesložila zbraně a Cannavaro jí do odvety vykřesal naději na postup.

V Lyonu na gól domácího Maloudy odpověděl 11 minut před koncem Cocu. Tak málo branek v tomto ročníku v Lyonu ještě nikdo nedostal a před odvetou mají blíž do semifinále Nizozemci.

Ve středu ve 20:45 začnou zápasy FC Chelsea - Bayern Mnichov a AC Milán - Inter Milán.

Výsledky - čtvrtfinále:

FC Liverpool - Juventus Turín 2:1 (2:0) Branky: 10. Hyypiä, 25. García - 63. Cannavaro. Rozhodčí: De Bleeckere - Simons, Hermans (všichni Belg.). Bez ŽK. Diváci: 45.000 (vyprodáno).

FC Liverpool: Carson - Finnan, Carragher, Hyypiä, Traore - García, Biščan, Gerrard, Riise - Le Tallec (73. Šmicer), Baroš (66. Nuňez). Trenér: Benítez. Juventus: Buffon - Zebina (81. Montero), Thuram, Cannavaro, Zambrotta - Camoranesi, Blasi (46. Pessoto), Emerson, Nedvěd - Ibrahimovic, Del Piero (61. Trezeguet). Trenér: Capello.

Olympique Lyon - PSV Eindhoven 1:1 (1:0) Branky: 12. Malouda - 79. Cocu. Rozhodčí: Collina - Maggiani, Calcagno (všichni It.). ŽK: Vogel, Cocu (oba Eindhoven). Diváci: 40.000 (vyprodáno).

Lyon: Coupet - Reveillere, Cris, Cacapa, Abidal - Essien, Diarra, Juninho, Malouda - Wiltord, Govou. Trenér: Le Guen. Eindhoven: Gomes - Ooijer, Alex, Bouma, I Jong-pchjo - Van Bommel, Cocu, Vogel - Pak Či-sung, Farfán (71. Beasley) - Hesselink. Trenér: Hiddink.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme