Liverpool slaví postup do čtvrtfinále LM - Baroš skóroval

Útočník Milan Baroš prolomil střelecké trápení a jedním gólem pomohl fotbalistům Liverpoolu k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. Anglický klub porazil Leverkusen na jeho hřišti 3:1 a prošel mezi elitní osmičku. Monako s Jaroslavem Plašilem podlehlo 0:2 Eindhovenu a nezopakuje loňskou finálovou účast. Postup si zajistil také Bayern Mnichov a Juventus Turín.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Sny Leverkusenu se začaly rozplývat od 28. minuty. To se poprvé trefil záložník Luis Garcia, který si stejný kousek zopakoval o čtyři minuty později a rozložený Bayer pochopil, že pro něj letošní působení na evropské scéně skončilo. Ve druhém poločase kouč Rafael Benítez poslal na hřiště i uzdraveného českého záložníka Vladimíra Šmicra a ten sledoval, jak jeho parťák Milan Baroš ukončil pohotovou střelou z deseti metrů své střelecké tápání. Zvýšením na 3:0 nechal zapomenout na zahozené šance z průběhu utkání a v soutěžním utkání se po měsíčním půstu těšil ze střeleckého úspěchu. Nejlepší kanonýr loňského Eura se předtím trefil naposledy 5. února proti Fulhamu.

Poutavé drama nabídl souboj gigantů mezi Juventusem a Realem Madrid. Španělský královský klub v Turíně dnes neuhájil těsný náskok 1:0. Domácí potvrdili formu z minulých dnů a i bez zraněného lídra Pavla Nedvěda dostali Real do úzkých. Repríza semifinále z předloňské sezony dostala ten pravý náboj po změně stran, kdy převahu "Staré dámy" využil útočník David Trezeguet. Francouzský reprezentant potvrdil pověst střídajícího žolíka. V 57. minutě nahradil nevýrazného kapitána Del Piera a čtvrthodiny před koncem pohotovým zásahem nasměroval zápas do prodloužení. V něm nejprve německý sudí Merk po vzájemné potyčce vyloučil Tacchinardiho s Ronaldem a zápletku vyřešila 116. minuta. Stadion Delle Alpi explodoval radostí, když Zalayeta trefil odražený míč přesně do pravého dolního rohu Casillasovy branky. Realu se tak odveta nevydařila.

V anglicko-německé válce vyřazení Leverkusenu pomstil jeho bundesligový konkurent Bayern Mnichov v souboji s Arsenalem. Bayern si z prvního utkání přivezl nadějný náskok 3:1, ale v 66. minutě jej vystrašil vedoucím gólem francouzský kanonýr Thierry Henry. Ten se naladil sobotním hattrickem proti Portsmouthu, ale na kýžený druhý gól už "Kanonýři" nedosáhli.

Monako loni šokovalo spanilou jízdou až do finále Ligy mistrů, ale tentokrát se se soutěží loučí už v osmifinále. Eindhoven potvrdil čtrnáct dní starou výhru 1:0 z domácího utkání, zvítězil 2:0 a při své premiéře ve vyřazovací části Ligy mistrů vykročil už do čtvrtfinále. Domácí klub, v jehož záložní řadě patřil k nejaktivnějším hráčům český reprezentant Jaroslav Plašil, potvrdil, že na Eindhoven doma zahrát vůbec neumí.

Výsledky - osmifinále, odvety:

Juventus Turín - Real Madrid 2:0 po prodl. (0:0)
Branky: 75. Trezeguet, 116. Zalayeta. Rozhodčí: Merk (Něm.). ČK: 113. Tacchinardi - 113. Ronaldo. Diváci: 58.956. První zápas 0:1, postoupil Juventus.

Bayer Leverkusen - FC Liverpool 1:3 (0:2)
Branky: 88. Krzynówek - 28. a 32. Luis Garcia, 67. Baroš. Rozhodčí: Sars (Fr.). Diváci: 22.500. První zápas 1:3, postoupil Liverpool.

Arsenal Londýn - Bayern Mnichov 1:0 (0:0)
Branka: 66. Henry. Rozhodčí: De Santis (It.). Diváci: 35.463. První zápas 1:3, postoupil Bayern.

AS Monako - PSV Eindhoven 0:2 (0:1)
Branky: 27. Venegoor, 69. Beasley. Rozhodčí: Bennett (Ang.). Diváci: 18.000. První zápas 0:1, postoupil Eindhoven.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme