Liverpoolské prokletí je pryč, Chelsea je ve finále

Moskevské finále Ligy mistrů bude mít za tři týdny stejné obsazení jako boj o titul v anglické Premier League. Poté, co Manchester United vyřadil v semifinále Barcelonu, přešli v semifinálovém evergreenu nejprestižnější evropské klubové soutěže fotbalisté Chelsea přes Liverpool. Výhrou 3:2 po prodloužení zlomili prokletí soupeře, který je od roku 2005 ve stejné fázi Ligy mistrů dvakrát vyřadil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Abramovičova "hračka"

Abramovičova "hračka" | Foto: chelseafc.com

Odveta na londýnském stadionu Stamford Bridge měla úchvatnou zápletku. Didier Drogba sice poslal domácí v prvním poločase do vedení, Torresova branka po změně stran ale zařídila prodloužení. V něm se Chelsea do svého soupeře pustila zostra a vypracovala si dvoubrankový náskok díky Lampardem proměněném pokutovém kopu a dalšímu zásahy reprezentanta Pobřeží slonoviny Drogby. V závěru ještě nahnal domácímu publiku strach střídající útočník hostů Ryan Babbel, jehož střelu ze 30 metrů domácí brankář Petr Čech podcenil a míč skončil v síti.

Domácí už ale další ohrožení své branky nepřipustili a po třech neúspěšných pokusech o postup do finále Ligy mistrů si poprvé v historii o žádanou trofej zahrají. Petr Čech se proto může stát po Vladimíru Šmicerovi, Milanu Barošovi a Marku Jankulovském čtvrtým českým fotbalistou, který Ligu mistrů vyhraje.

Chelsea - Liverpool 3:2 po prodloužení (1:1, 1:0)

Branky: 33. a 105. Drogba, 97. Lampard z pen. - 64. Torres, 117. Babel. Rozhodčí: Rosetti - Griselli, Calcagno (všichni It.). Diváci: 42.000. První zápas: 1:1, postoupila Chelsea.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme