Loňský finalista končí na hokejkách Mountfieldu

Hokejové play-off České pojišťovny zná už dva semifinalisty. Po pražské Spartě dnes postoupily mezi nejlepší čtyřku České Budějovice, které vyhrály v Sazka aréně nad Slavií 4:1 a celou sérii získaly zápasovým poměrem 4:2. Branky Mountfieldu vstřelili Hübl, Gřegořek, Hřebejk a Kotrla, za Slavii byl úspěšný jen Hruška.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hráči Budějovic děkují fanouškům

hráči Budějovic děkují fanouškům | Zdroj: ČTK

Oba týmy se musely obejít bez levých křídel první formace. Na slávistické straně nenastoupil Doležal a v dresu Mountfieldu chyběl Brabenec. Domácí se dostali do slibné příležitosti už v druhé minutě, ale po Červenkově akci mířil Dlouhý zblízka jen do brankáře Turka. Potom Jihočeši bez potíží odolali při Stantienově vyloučení a v 7. minutě poprvé zahrozil z jejich strany Hřebejk, ale minul branku. Slavia se nedostala do šancí ani při Muchově pobytu na trestné lavici a navíc výhodu přerušil faulem Havel. Při hře čtyř proti čtyřem se dostal mezi kruhy k zakončení Bednář, ale českobudějovický gólman úspěšně zasáhl. Mountfield hrál plnohodnotnou přesilovku po Žižkově faulu, ale také se neprosadil. V 15. minutě nedokázali hosté dostat puk z obranného pásma, Vydarenému se navíc nepodařilo odpálit kotouč před brankovištěm a pohotový Hruška otevřel skóre.

Pražané mohli vzápětí zvýšit náskok, když putovali krátce po sobě pykat Hübl a Toman, ale 112 vteřin trvající výhodu pěti proti třem Slavia nezužitkovala. Bednářovu střelu od modré kryl Turek, zasáhl i před dotírajícím Tomicou a pak přestřelil z úhlu Beránek. Jandačův tým dokázal i ve třech kontrovat a přečíslení dvou na jednoho vyřešil Gřegořek střelou, která se však mezi tyče nevešla. V plném počtu následoval nápor Jihočechů, ale Květoň, Hašek, Hübl ani Hudec vyrovnání nezařídili. Přestože hráli hosté na přelomu úvodního a druhé dějství přesilovku, hned několik sekund po pauze měla šanci Slavia. Hruškův blafák po kombinaci s Beránkem však Turek chytil. Následovalo Mertlovo vyloučení, v přesilovce nejdříve Hruška nešťastně srazil spoluhráče Beránka, potom Havel zblízka nezamířil přesně a Supův pokus kryl hostující gólman. Hronek podržel svůj tým při šancích Hübla a Šimánka.

Slavia se ubránila před polovinou utkání při Tomicově trestu, ale po dalších nedovolených zákrocích Drtiny a Supa hráli hosté 68 vteřin v pěti proti třem a sedm sekund po návratu prvního potrestaného na led už bylo vyrovnáno. Gřegořek se v souboji před brankou neprosadil k zakončení, ale puk se dostal k osamocenému Hüblovi, který ho poslal mezi pravou tyčkou a Hronkovým betonem za čáru. Slavia se vymanila z tlaku až v závěru druhé části a půl minuty před sirénou dopravil puk do branky Červenka, ale gól neplatil. Sudí předtím odpískali právě jeho faul. A tento nedovolený zákrok se navíc stal domácím v úvodu závěrečné třetiny osudným. Hned po 38 vteřinách hry totiž Hübl využil volnějšího prostoru pře hře čtyř proti čtyřem a našel z rohu před branu najíždějícího Gřegořka, který dostal hosty do vedení.

Odpovědět mohl v 45. minutě Sup, ale Turek jeho sólový nájezd vykryl. Potom nebezpečně střílel Vašíček, vzápětí ale fauloval Graňák a Jihočeši využili druhou přesilovku v utkání a teprve třetí v sérii. Rozjetý Hřebejk prostřelil Hronka z pravé strany a početná kolonie fanoušků Mountfieldu za brankou slávistického brankáře začala slavit postup do semifinále. Nic na tom nezměnila 53. minuta, kdy Turka nepřekonal Tomica. Opora Jihočechů pochytala i další nebezpečné pokusy slávistů a na druhé straně mohl ještě zvýšit Vak. Skóre nakonec završil šest vteřin před sirénou Kotrla a České Budějovice tak dokonaly odplatu za loňské vyřazení v semifinále.

Slavia Praha - Mountfield České Budějovice 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 15. D. Hruška (Rataj) - 33. V. Hübl, 41. Gřegořek (V. Hübl), 51. Hřebejk (Toman), 60. Kotrla (Vak).
Rozhodčí: Polák, Husička - Gebauer, Chytil. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:2. Diváci: 11.894.
Konečný stav série: 2:4.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme