Ibrahimović, James i Kovalčuk. Los Angeles přitahuje hvězdy napříč sporty

Sportovní fanoušci v Los Angeles zažívají zlaté časy. Tamní kluby totiž čím dál víc a úspěšně vábí do svých řad hvězdné sportovce. Fotbalista Zlatan Ibrahimović, basketbalista LeBron James, hokejista Ilja Kovalčuk - to jsou hlavní jména, která budou lidi do ochozů bezpochyby táhnout.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatan Ibrahimović v dresu LA Galaxy.

„Myslím, že pro město a jeho obyvatele je dobré, když budou moct sledovat takovéhle superhvězdy ve více sportech. Americký fotbal, basketbal, fotbal, baseball. Je teď kolem toho hodně povyku tady,“ popisuje v televizním vysílání americké ESPN ten, který to v březnu všechno začal - švédský fotbalový fenomén Zlatan Ibrahimović.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ibrahimovic, James i Kovalčuk. Los Angeles přitahuje hvězdy napříč sporty

A to Ibrahimović ve svém výčtu zapomněl zmínit ještě hokej, protože dres Los Angeles Kings bude po návratu do zámoří hájit Rus Ilja Kovalčuk.

„Los Angeles je epicentrem světového showbyznysu a do něj dnes nejlepší sportovci patří. Týká se to NBA, světového fotbalu, ale třeba i NHL. Proto není divu, že se tam sportovci, když dostanou odpovídající peníze, stahují,“ vysvětluje redaktor časopisu Forbes Michael Mareš, proč je zrovna „Město andělů“ s proslulou čtvrtí Hollywood momentálně asi nejlukrativnější adresou na mapě sportovního světa.

Nový klub, stadion i liga. Rooneyho čeká premiéra v MLS

Číst článek

„Zároveň je to aglomerace zhruba o deseti milionech obyvatel, což znamená dost velký trh. Zřejmě se jedná o jakousi renesanci sportu v Los Angeles a myslím, že i místní fanoušci, jak jsem viděl na sociálních sítích, to tak vnímají a těší se na to, co přinese další sezona,“ říká Michael Mareš.

Zajímavé bude sledovat i to, jak se sportovní superhvězdy budou sdružovat mezi sebou. Právě Ibrahimović má totiž blízko všem sportům a naopak například LeBron James je spolumajitelem fotbalového Liverpoolu.

„Jasně, budu ho chtít vidět hrát basketbal, ale nevím, jestli ho zajímá fotbal, když si vybral špatný klub. Já dělal hodně sportů a ve všech míčových jsem fenomenální. Takže pokud budu hrát basket, můžu klidně s Lebronem, bez problémů,“ dodává Zlatan Ibrahimović s pro něj tak typickým sebevědomím.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme