Los přidělil fotbalové "21" Bosnu a Hercegovinu

Dnešní los ve švýcarském Nyonu rozhodl, že čeští fotbalisté do jednadvaceti let se v baráži o postup na mistrovství Evropy střetnou s Bosnou a Hercegovinou. První zápas odehrají mladíci 7. října na domácí půdě, odvetné utkání je naplánováno na 11. října v Bosně. Závěrečný turnaj se uskuteční příští rok v červnu v Nizozemsku. Nejlepší čtyři mužstva z evropského šampionátu pak postoupí na olympiádu do Pekingu v roce 2008.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hřiště

hřiště | Foto: Jiří Hošek

Český tým na závěrečném turnaji už dvakrát za sebou chyběl, když v předchozích barážových duelech vypadl se Švýcarskem a Německem. Nyní se před ním otevírá další šance na opravu, protože Bosna a Hercegovina je z možných soupeřů papírově nejslabší. Ale motivací pro fotbalisté z této bývalé jugoslávské republiky je, že na závěrečném turnaji ještě nikdy nehráli. V baráži se hraje o sedm volných míst, pořádající Nizozemsko má účast jistou.

"Mužstvo Bosny jsme si z těch účastníku přáli nejvíce," řekl asistent trenéra jednadvacítky Vlastislav Mareček. "Narazit na Španěly, by byl podobný problém, jako když jsme narazili na Němce." Bosnu jako soupeře vidí rád i obránce jednadvacítky Martin Latka, "Je to asi jeden z nejpřijatelnějších soupeřů jaké jsme mohli dostat. Jsem rád, že to takhle dopadlo, a že jsme nedostali žádného z těch favoritů." Ale oba důrazně odmítají, že by soupeře mohli podcenit.

Češi se v boji o postup postaví i proti útočníkovi Edinu Džekovi, který hraje za Teplice. Výborně se tak zná s trenérem a asistentem u jednadvacítky Vlastislavem Marečkem a obránci Josefem Kaufmanem, Martinem Kleinem a Tomášem Jirsákem, kteří v týmu "lvíčat" také figurují. V jednadvacítce je Džeko oporou, dal jeden ze tří gólů při výhře nad Armény 3:2.

Dvojice pro baráž (7. a 11. října):

Česká republika - Bosna a Hercegovina, Srbsko - Švédsko, Rusko - Portugalsko, Francie - Izrael, Anglie - Německo, Itálie - Španělsko, Belgie - Bulharsko.

Ivana Paulová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme