Lotyšsko nadchl zápas s Německem

Bezbrankovou remízu svých fotbalistů s Německem v zápase EURO 2004 slaví Lotyšsko jako velké vítězství. Ohlasy shrnul a o atmosféře v Rize informoval zpravodaj Českého rozhlasu Petr Voldán.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Euro 2004

Euro 2004 | Foto: Michal Kamaryt

Se závěrem utkání Lotyšsko - Německo se ve staré části Rigy vyhrnuli do uliček města fanoušci, kteří zápas sledovali v restauracích a zahájili oslavy. Za zpěvů písní procházeli lotyšskou metropolí a největší shromáždění se sešlo u Památníku svobody v centru Rigy.

Prezidentka Vaira Vikeová-Freibergová s pýchou řekla novinářům, že lotyšské fotbalové mužstvo tvoří zlatí hoši, kteří mají šanci probojovat se i do čtvrtfinále mistrovství Evropy.

Podle sportovního novináře největšího lotyšského deníku Diena Guntise Keyselse hráli Lotyši s fotbalisty Německa lépe než s týmem České republiky a úspěch slavila taktika zaskočit německou reprezentaci aktivní útočnou hrou v úvodu utkání.

Vedle pochvalných slov na adresu nebojácného týmu Lotyšska se ale ozývá i kritika rozhodčího, který podle Lotyšů okradl jejich fotbalisty přinejmenším o jeden pokutový kop.

Petr Voldán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme