Lukáš Bauer věří, že mu k vítězství pomohli i diváci

Lukáš Bauer zajel fantasticky sobotní závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Bruslařskou patnáctku vyhrál s přehledem a stal se prvním českým běžcem na lyžích, který takového úspěchu dosáhl. Po závodě poskytl rozhovor ČRo 1 Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer

Lukáš Bauer | Foto: SKP Jablonec

Vítězství ve Světovém poháru, to je vlastně historický úspěch, dochází vám, že jste první Čech, který vyhrál SP?

No, tak to jsem se dozvěděl až teď, mám ještě větší radost.

Když jste byl na trati, nebál jste se při průběhu, při rychlém startu třeba toho, že vám mohou byť v lehčím kopečku dojít síly, že můžete ztrácet?

Měl jsem samozřejmě strach, jestli jsem to nepřepálil, ale po tom, co ten můj náskok v průběhu druhého kola narůstal, spíše jsem byl víc a víc v klidu a jel jsem po vítězství.

Kdy vám začalo docházet, že už můžete myslet na vítězství? Věřil jste tomu v průběhu závodu, nebo jste si tuto myšlenku odpíral a říkal jste si, uvidíme až v cíli?

Při průjezdu do třetího kola jsem věřil, že vyhraju a dával jsem si jen pozor na to, abych někde nespadl, nebo neudělal nějakou chybu, která by mě o to připravila.

Den před závodem jste se zdráhal říct, že budete útočit na prvenství, viděl jste to tak do desátého místa, proč jste to tak tajil?

Protože tohle je překvapení i pro mě samotného a po té přípravě jsem byl obrovsky unavený a spíše jsem věřil tomu, že když budu do desítky, že to bude super úspěch. A tady to jsem opravdu nečekal. Je vidět, že se nedá usuzovat z pocitů před závodem.

Bylo něco na trati, co by vás zaskočilo, překvapilo, ale s čím jste se vyrovnal?

Zaskočilo mě, že když jsem vyjížděl do druhého kola, startoval Rakušan Hoffmann (skončil nakonec druhý - půl minuty za Bauerem - pozn. autora) a do každého kopce mi nastupoval, snažil se mi ujet, ale já jsem ho zase vždy dojel. Ale pokaždé jsem měl trochu krizi, jestli se mi to podaří. A hlavně jsem nevěděl, jestli mi ještě stačí síly. Na kopcích jsem trochu sil našetřil, abych na rovině pak jel opravdu rychle.

Musel jste se nějak v závodě extra hecovat, nebo se o to postarali jen diváci?

Diváci byli skvělí, hodně mi pomohli. Pak jsem vděčný svému realizačnímu týmu, který mě informoval o mezičasech a samozřejmě já jsem bojoval, já se trápil, takže spokojenost, že to tak dobře dopadlo.

Nebýváte téměř nikdy zamračený. Usmíváte se víceméně pořád, ale teď už docela záříte, lze popsat tu radost slovy?

Je to skvělé, doufám, že všichni, co přijeli do Nového Města, nebo se koukají na televizi, mají radost se mnou.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme