Lvíčatům hrozí Španělsko

Zítra se čeští fotbalisté do 21 let dovědí, s kým se utkají v baráži o postup na mistrovství Evropy, které příští rok hostí Nizozemsko. Teprve včera si přitom celek Ladislava Škorpila definitvně zajistil postup z kvalifikační skupiny přes Kypr a Bělorusko. Los ve švýcarském Nyonu Čechům v pátek přiřkne jeden ze sedmi týmů, které se ocitly ve druhém koši. Nasazení Češi se vyhnou papírově nejsilnějším soupeřům a mohou se utkat s reprezentanty Španělska, Anglie, Ruska, Švédska, Izraele, Bosny a Hercegoviny nebo Bulharska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českomoravský fotbalový svaz

Českomoravský fotbalový svaz | Foto: fotbal.cz

Češi se ocitli v prvním koši se štěstím. Do společnosti Portugalska, Itálie, Belgie, Francie, Německa a Srbska se dostali s nejhorším koeficientem pro nasazování. Ani příslušnost k relativně silnější sedmičce jim nezaručuje slabého soupeře pro baráž. Asi nejhorší variantou je, že se český tým bude muset prát o postup s tradičně silnými mladými Španěly. S těmi už neuspěl například před deseti lety ve čtvrtfinálovém dvojzápase mistrovství Evropy.

České výběry do 21 let uspěly na evropských šampionátech v letech 2000 a 2002. Nejprve "lvíčata" skončila druhá na Slovensku a ze Švýcarska si odvezla titul mistrů Evropy. V posledních dvou kvalifikacích však neuspěla, vždy v baráži, a to proti Švýcarsku a Německu. Letošní baráž je obzvláště důležitá proto, že jen přes účast v semifinále závěrečného turnaje ME vede cesta na olympiádu do Pekingu.

Rozdělení týmů před pátečním losem v Nyonu (13:00)

1. koš: Portugalsko, Itálie, Belgie, Francie, Německo, Srbsko, ČR 2. koš: Španělsko, Anglie, Rusko, Švédsko, Izrael, Bosna a Hercegovina, Bulharsko.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme