Málek neinkasoval, prohráli jsme až v prodloužení

Čeští hokejisté vstoupili do Švédských her prohrou. V Helsinkách naši nestačili na domácí Finy, kterým podlehli 0:1 v prodloužení. Rozhodující branku vstřelil v 62. minutě utkání Pihlman. Ani ve druhém dnešním utkání se v řádné hrací době nerozhodlo. Hokejisté Švédska zvítězili nad Kanadou 4:3 až po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fanoušci (hokejoví)

fanoušci (hokejoví)

Hned po úvodním vhazování předeslal zápasu útočnou atmosféru Nummelin a naznačil, že bodování švýcarské ligy nevládne náhodou. Projel až před Málka, avšak bekhendem minul branku a také druhý pokus ofenzivního obránce hájícího barvy Lugana slávistický gólman kryl. Český celek ovšem rychle rozpoznal nebezpečí, které by mu ze strany Suomi hrozilo při přílišné pasivitě, a vymanil se ze sevření. Domácího brankáře Kapanena hned zaměstnali Tenkrát s Moravcem, další prudkou střelu vyslal Hudler. Efektivní hrou v početní převaze se však nemohli chlubit ani Finové. Málek se blýskl při Aaltově nájezdu, a pak si ve druhé polovině prostřední dvacetiminutovky vynutil český celek převahu, které chyběl jen gólový punc. Nejproduktivnější hráč finské ligy Kucharčík pálil mezi Kapanenovy betony, ale domácí brankář srazil svoje chrániče včas, poté Hudler marně hledal najíždějícího Kučeru a ztroskotala i Vlasákova snaha o teč Sýkorovy přihrávky. Nadvládu brankářů ukončilo až prodloužení. Ve druhé minutě nastaveného času se z levé strany přiřítil přes Kucharčíka Pihlman, přehodil si rychle puk na bekhend a zasunul ho k levé tyčce Málkovy branky.

Finsko - Česká republika 1:0 v prodloužení (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branka a nahrávky: 62. Pihlman (Tähtinen, Luoma). Rozhodčí: Ryhed (Švéd.) - Fonselius, Hämäläinen (oba Fin.). Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 6326.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme