Maminky na atletické ME nejedou

Mají toho hodně společného. Obě vloni celou sezónu vynechaly kvůli mateřským povinnostem, letos se vrátily na atletické ovály, ale vrchol roku, mistrovství Evropy v Mnichově, se bude konat bez jejich účasti. Návrat trojskokanky Šárky Kašpárkové a výškařky Zuzany Hlavoňové zpátky do absolutní světové špičky bude o pár měsíců delší, než si obě představovaly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Kašpárková

Šárka Kašpárková | Foto: Český atletický svaz

Zuzana Hlavoňová bojovala o účast na evropském šampionátu do posledního závodu. Požadované 192 centimetry měla naposledy v sobotu ve Vítkovicích při mistrovství České republiky, stejně jako mnohokrát předtím byla tato výška nad její síly. Česká rekordmanka, která kdysi oplakávala každý neúspěch, to vzala sportovně. Jasnou jedničkou v jejím životě je teď syn Ondra, a tak atletické trápení brala s nadhledem. "Zklamaná nejsem, jen mě to trochu mrzí. 192 cm jsem chtěla skočit hlavně kvůli sobě," prozradila Hlavoňová po sobotním závodě. Výškařka limit splnila, stejně by přemýšlela, jestli na Abych závodila s těmi nejlepšími na to nemám, abych se jen zúčastnila

Trojskokanka Šárka Kašpárková se ve Vítkovicích objevila jen jako divák. Kvůli poraněné achilovce se s nominací do Mnichova rozloučila už pár dní před domácím šampionátem. "Zklamání je to velké," přiznala Kašpárková s dcerou Terezkou v náručí. "Obětovali jsme toho strašně moc. Nejen já. Tím, že je Terezka, tak celé mé okolí." posteskla si. Teď si pár týdnů odpočine. "Hlavně se chci dát zdravotně do pořádku. Testově jsem na úrovni před porodem. Příští rok se to určitě neztratí," slibovala Šárka Kašpárková. Skákat už chce ale na zářijovém finále extraligy.

Tam by se měla objevit také Zuzana Hlavoňová. Během srpna ráda dohnala to, co zameškala na začátku sezóny. Bude chodit plavat, jezdit na kole. "Netrénovala jsem tak tvrdě jako před tím, chtěla jsem se věnovat synovi a to s tréninkem nešlo moc dohromady. Začala jsem hned speciální výškařskou přípravu a chybí mi fyzická kondička," vysvětlila Hlavoňová.

Petr Souček, Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme