Manažeři a odboráři o dalším ročníku NHL

Zástupci kanadsko-americké NHL chtějí opět jednat s hráčskými odbory. Ty ale k jednacímu stolu po nezdaru předešlých vyjednávání a zrušení letošní sezóny nespěchají. Obě strany sporu nyní přesvědčují veřejnost, že jejich řady jsou jednotné a že v říjnu chtějí začít hrát další ročník nejslavnější hokejové soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink hokejistů

Trénink hokejistů | Foto: Bohumil Urban

Po oddělených jednáních majitelů a hráčů sleduje situaci v zámoří zpravodaj Českého rozhlasu Miroslav Konvalina.

Majitelé a manažeři se setkali v New Yorku, 150 hráčů jednalo se svými odborovými předáky v Torontu. Komisionář NHL Gary Betman a někteří šéfové klubů naznačili, že pokud nedojde k dohodě, mohli by najmout na příští sezónu jiné hráče.

Před novináři ale toto varování odborům odmítli upřesnit s tím, že je to jen jedna ze zvažovaných možností, když se nepodaří se stávajícími hokejisty uzavřít novou kolektivní smlouvu. Dokud nebude, nebude ani draft.

Zatímco NHL chce pokračovat v jednání, odbory tvrdí, že by neškodila malá pauza, ve které chce slyšet také názory více než 300 hokejistů hrajících zatím v Evropě.

Milan Kopp, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme