McLaren přišel o všechny body

Stáj formule 1 McLaren-Mercedes přišla o všechny body, které v této sezoně mistrovství světa získala v Poháru konstruktérů, a podle agentury AP bude vyloučena z týmové soutěže i pro příští rok. Jako důsledek špionáže u konkurenčního Ferrari dnes Světová rada motoristického sportu v Paříži navíc udělila britsko-německé stáji rekordní pokutu 100 milionů dolarů. Oznámila to v prohlášení Mezinárodní automobilová federace FIA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

McLaren

McLaren | Zdroj: ČTK

Pilotů Lewise Hamiltona a Fernanda Alonsa se bodový odpočet netýká, takže pořadí jednotlivců zůstalo i po dnešním verdiktu nejvyššího orgánu FIA stejné. Britský mladíček nadále vede šampionát s tříbodovým náskokem před dvojnásobným mistrem světa. Stále ještě naopak existuje možnost dalšího trestu pro tým do příští sezony.

Rada dospěla k rozhodnutí po desetihodinovém jednání. Zvrátila tak verdikt z 26. července, kdy McLaren ještě kvůli nedostatku důkazů vyvázl bez trestu. Po dnešku tak míří k titulu v týmové soutěži Ferrari, které má najednou místo dvaadvacetibodového manka náskok 57 bodů před týmem BMW-Sauber. Do konce mistrovství světa zbývá odjet čtyři závody.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme