Michael Schumacher dostal na Hungaroringu všechno, co se dalo

Suverén letošního seriálu světového šampionátu po vítězství v kvalifikaci nezaváhal ani v samotném závodě. První příčku uhlídal i přesto, že mu v závěru dýchali na záda jeho stájový kolega Barichello a Coulthard na Mc Larenu - ti nakonec skončili na druhém a třetím místě. Už téměř minutu ztratil čtvrtý v pořadí Michaelův bratr Ralf, pátý dojel Häkkinen a poslední bodované místo obsadil Heidfeld.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedenapadesátým vítězstvím v kariéře vyrovnal Michael Schumacher historický rekord Alaina Prosta, s předstihem si čtyři závody před koncem seriálu zajistil titul mistra světa, a společně s dnes druhým Rubensem Barichellem s definitivní platností zařídil Pohár konstruktérů pro stáj Ferrari.

Čerstvý šampion bezprostředně po závodě začal hned v Maďarsku slavit, vedení Ferrari přebukovalo členům týmu letenky a hlavní sponzor rezervoval pro oslavu budapešťskou diskotéku Alcatraz. Schumacher přijímal také řadu gratulací, třeba od spolkového kancléře Gerharda Schrödera.

Tomáš Lörincz, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme