Minnesota srovnala krok s Vancouverem

Zámořská NHL stále ještě nezná jméno posledního semifinalisty play off. Hokejisté Minnesoty totiž zvítězili v šestém zápase nad Vancouverem 5:1 a srovnali stav série na 3:3. Jednou přihrávkou přispěl k výhře obránce Filip Kuba. Rozhodující sedmé utkání se hraje na ledě Vancouveru dnes v noci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Kuba

Filip Kuba | Foto: Hráči NHL

Vancouver vedl už 3:1 na zápasy a zdálo se, že si bez větších problémů zajistí postup do finále Západní konference. Ale Divočáci se nevzdali a v posledních dvou zápasech nastřleli svému kanadskému soupeři dvanáct gólů. Dnešní duel rozhodly přesilovky, ve kterých je Minnesota nejlepší v play off. Početní převahu využila třikrát. Dvě branky vstřelil Andrew Brunette, jednou skóroval slovenský obránce Lubomír Sekeráš. Výborný výkon podal také brankář Wild Dwayne Roloson, který zlikvidoval 29 střel Canucks.

Obě mužstva budou hrát sedmý duel v letošním play off podruhé. V prvním kole se Minnesotě podařilo vyhrát na ledě Colorada a Vancouver postoupil po vítězství nad St. Louis. Na úspěšnějšího z dvojice čeká ve finále Západní konference Anaheim.

Západní konference - semifinále, 6. zápas:

Minnesota - Vancouver 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Branky: 26. a 51. Brunette, 36. Sekeráš, 47. Hendrickson, 50. Laaksonen (Kuba) - 49. Jovanovski. Střely na branku: 23:31. Diváci: 19.350

Výsledky předešlých zápasů: 3:4 v prodl., 3:2, 2:3, 2:3, 7:2

Stav série: 3:3

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme