Minnesota vyhrála ve Vancouveru a jde dál

Hokejisté Minnesoty se stali posledním týmem, který postoupil do semifinále play off zámořské NHL. V sedmém utkání vyhráli na ledě Vancouveru 4:2 a celou sérii získali poměrem 4:3. Divočáci prohrávali už 1:3 na zápasy, ale stejně jako v prvním kole proti Coloradu dokázali vyhrát třikrát v řadě a zvrátit tak nepříznivý vývoj série. Ve finále Západní konference čeká Minnesotu další překvapení letošní sezóny Anaheim.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Kromě zvratu v sérii se Minnesotě podařil obrat také v rozhodujícím zápase. Na ledě Canucks totiž prohrávala už 0:2, ale ve třetí třetině vstřelila tři góly a zvítězila 4:2. Dva góly Wild zaznamenal Pascal Dupuis, který se vrátil do sestavy po zranění kotníku. Hlavní rozdíl mezi oběma týmy byl ve výkonech brankářů. Zatímco Dwayne Roloson z Minnesoty inkasoval v posledních třech zápasech jen pětkrát, jeho protějšek Dan Cloutier pustil patnáct gólů.

Finále Západní konference mezi Minnesotou a Anaheimem začne v sobotu na ledě Wild. Ve Východní konferenci se Ottawa střetne s New Jersey. První dva zápasy se hrají v hlavním městě Kanady.

Západní konference - semifinále, 7. zápas:

Vancouver - Minnesota 2:4 (0:0, 2:1, 0:3)
Branky: 22. Öhlund, 23. Bertuzzi - 36. a 58. Dupuis, 49. Walz, 55. Hendrickson. Střely na branku: 26:16. Diváci: 18.514

Výsledky předešlých zápasů: 4:3 v prodl., 2:3, 3:2, 3:2, 2:7, 1:5

Konečný stav série: 3:4, postupuje Minnesota

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme