Miroslav Augustin: Šebrle i ve svém věku dokazuje, že na to má

Zatímco hokejoví fanoušci si neumějí představit, že v hokejové reprezentaci na mistrovství světa by měl chybět devětatřicetiletý Jaromír Jágr, k uším o tři roky mladšího atleta Romana Šebrleho se už minimálně 3 sezóny dostávají před každou velkou mezinárodní akcí výroky typu: "Co tam chce ještě dělat?". Včera na podobné otázky odpověděl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Šebrle

Roman Šebrle | Foto: Jan Rosenauer

Po příjezdu do Paříže Roman Šebrle zjistil, že je druhým nejstarším účastníkem šampionátu. ‘Porazil‘ ho jen německý tyčkař Tim Lobinger. Také v souboji sedmibojařů našel nejlepší světový vícebojař historie přemožitele, dokonce dva.

Přesto bezesporu patří k velkým vítězům celého mistrovství. Způsob, jakým vydřel v závěrečném běhu na 1000 metrů svůj už 6.cenný kov z halového šampionátu "starého kontinentu", byl jedním z největším momentů třídenních soubojů v hale Bercy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Komentář Miroslava Augustina k HME v Paříži

Několik minut zůstal ležet zcela vyčerpán za cílem, ze zdánlivého bezvědomí ho probudil až hlasatel informací o tom, kdo si převezme bronz. Šebrlemu ho přáli snad všichni. I smutný Nizozemec Sintnicolaas, který o něj přišel o pouhé tři bodíky, a ani vítězný Bělorus Kravčenko se nedočkal tolika gratulací.

Zatímco v kolektivním sportu může veterán někdy zvolnit a nechat se vyzvedávat pro své zkušenosti a přínos pro mužstvo, v atletice vám každý výkon rozhodčí metrem nebo stopkami změří. Za zásluhy nebo za jméno vám nikdo centimetry nepřidá a vteřinky neubere.

V atletice prostě vyhrávají a berou medaile ti nejlepší. Bez ohledu na věk. A Roman Šebrle, borec svůj sport tak milující a ochotný v tréninku i závodě často až trpět, k nim stále patří. Romane, nejen autor této glosy se moc těší na tvůj další závod. Miroslav Augustin

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme