Mistrem světa sdruženářů je Nor Vik, Rygl skončil šestý

Nor Bjarte Engen Vik vyhrál na mistrovství světa v Lahti závod v severské kombinaci a obhájil titul z předchozího šampionátu. Stříbro vybojoval domácí Fin Samppa Lajunen a bronz Rakušan Felix Gottwald. Český reprezentant Ladislav Rygl skončil šestý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rygl přišel o medailovou naději v první části kombinace. První skok pokazil, dopadl pouze dva metry pod osmdesátimetrovou hranici. Ve druhém skoku sice přidal osm metrů, ale stačilo to jenom na dvacáté třetí místo se ztrátou čtyři a půl minuty na nejlepšího Vika.

Běh naopak zvládl Rygl skvěle, polepšil si o sedmnáct příček na konečné šesté místo, což je jeho nejlepší výsledek na světových šampionátech a olympiádách.

Další z českých reprezentantů Pavel Churavý poskočil v běhu o čtyři místa na dvacátou třetí pozici. Jan Matura se naopak propadl z třicáté na čtyřicátou čtvrtou příčku.

Závod sledoval přímo v Lahti Štěpán Etrych.

David Šprincl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme