Mistrovství světa bude v Česku až za tři roky

S definitivní platností se bude v Česku hrát hokejové mistrovství světa o rok později, než jí bylo přiděleno - v roce 2004. Na výměně pořadatelství se v dějišti letošního šampionátu dohodli předsedové hokejových svazů Česka a Finska, Karel Gut s Kalervem Kummolou. Jejich návrh dnes schválil také kongres Mezinárodní hokejové federace a marketingová firma CWL, která vlastní obchodní práva na šampionáty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pro výměnu pořadatelství mistrovství světa mezi Českem a Finskem se vyslovili na kongresu v Hannoveru jednomyslně všichni funkcionáři. "Změnu podpořil předseda Fasel a gesto poté udělali i Lotyši, kteří se s námi ucházeli o uspořádání mistrovství v roce 2003. Když byli vyzváni delegáti, jestli k tomu něco mají, Lotyši zvedli ruku a jejich zástupce řekl, že to přeje České republice. Aby za tím všichni stáli. Poté se o tom už nehlasovalo," řekl Gut.

Zástupci CWL, s nimiž Gut jednal před zahájením kongresu, si ale dali podmínku, že šampionát se bude v České republice hrát pouze ve dvou městech, přičemž jedním z nich bude Praha. V hlavním městě by měla být za tímto účelem postavena nová víceúčelová hala, která je i nadále podmínkou k uspořádání akce. Dosud se předpokládalo, že mistrovství se uskuteční v Praze, Ostravě a Plzni.

Na kongresu byla také přidělena pořadatelství dalších dvou šampionátů. V roce 2005 se turnaj uskuteční v rakouských městech Vídeň a Innsbruck, o rok později se bude šampionát konat v Lotyšsku. To rovněž dostalo podmínku postavit novou arénu.

David Šprincl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme