Mistrovství světa ve fotbale má za sebou první hodiny

Turnaj odstartoval včera v Německu slavnostním ceremoniálem a dvěma úvodními zápasy. Zatímco třicetiminutové zahájení se setkalo s pozitivními reakcemi, v organizaci to v Mnichově pořádně zaskřípalo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mezi nebem a zemí

mezi nebem a zemí | Foto: Jiří Hošek

Ucpané příjezdové komunikace a metro, které nestačilo vstřebávat proudy tisíců fanoušků. To byly průvodní rysy úvodního zápasu ostře sledovaného turnaje. Zarážející byl v okolí i uvnitř mnichovské arény nedostatek orientačních tabulí. Bloudícím fanouškům i novinářům pak nedokázali většinou pomoct ani dobrovolníci nebo policisté.

"To jsou dobrovolníci FIFA a ti smějí být pouze na stadionu a my zas jen v Mnichově," vysvětluje mnichovská dobrovolnice Lucie Korcánová rozdíl mezi pomocníky najatými bavorskou metropolí a světovou fotbalovou federací. Policie zadržela v Mnichově do pozdního večera při různých incidentech 17 osob.

Z fotbalového šampionátu odstoupil první trenér - kouč týmu Toga Otto Pfister. A to i přesto, že jeho svěřenci se na mistrovství poprvé představí až v úterý proti Jižní Koreji. Důvodem trenérova rozhodnutí jsou vleklé spory hráčů s funkcionáři o finančních podmínkách své premiérové účasti na mistrovství světa.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme