Mistry světa přijme na Hradě prezident

České hokejisty přijme odpoledne na Pražském hradě prezident Václav Havel. Prezident hokejistům poblahopřál v telegramu už v neděli večer okamžitě po jejich vítězství nad Finy, dnes jim osobně poděkuje za vzornou reprezentaci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězství se včera oslavovalo na Staroměstském náměstí. Letadlo s hokejisty přistálo na starém ruzyňském letišti krátce před polednem. Po příletu zamířili na Staroměstské náměstí, kde už na ně čekalo přes 30.000 fanoušků a mnoho lahví šampaňského. Oslavy titulu mistra světa tam probíhaly se vším, co k nim patří. Atmosféru zachytila reportérka Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu Helena Šulcová.

Pro zisk zlaté medaile byla podle útočníka Davida Výborného rozhodující soudržnost týmu.

Hokejisté toho příliš nenaspali a působili velmi unaveně, někteří si dokonce ještě před odjezdem odcházeli sednout do autobusu. Fanoušci je však nechtěli nechat odjet.

Mezi prvními, kdo včera českým hráčům poblahopřál k úspěchu byl prezident Václav Havel. Jak uvedl Havlův mluvčí Ladislav Špaček, v telegramu, který reprezentačnímu týmu zaslal, se píše: "Milí přátelé, věřil jsem vám a těšil jsem se spolu se svými spoluobčany, že zvítězíte a stanete se potřetí mistry světa. Váš výkon byl vynikající, všechny nás potěšil a díky vám je jméno naší země opět známější."

Markéta Kaclová, Milan Kopp, Radek Fischer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme