Mistry světa v házené se stali Němci

Titul házenkářských mistrů světa získali potřetí v historii Němci. Ve finále v Kolíně nad Rýnem porazili Polsko 29:24. U našich západních sousedů vyvolalo vítězné tažení německých házenkářů podobnou vlnu euforie, byť v menším měřítku, jako při loňském fotbalovém šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němečtí házenkáři slaví zisk titulu

Němečtí házenkáři slaví zisk titulu | Zdroj: ČTK

Co se loni na mistrovství světa nepovedlo jejich fotbalovým kolegům, dokázali letos na domácí půdě němečtí házenkáři. Svěřence Heinera Branda, který světový titul získal před 29 lety i jako hráč, hnalo za splněním zlatého snu 19 tisíc diváků ve vyprodané kolínské aréně.

"Ještě před dvěma týdny jsem byl na dovolené. Trenér mi ale dal důvěru a jsem šťastný, že jsem mohl být přitom. Být mistrem světa ve vlastní zemi, co hezčího může být...?" řekl v televizi ARD veterán Christian Schwarzer, kterého kouč povolal do týmu na poslední chvíli.

Němci měli otěže zápasu pevně v rukou s výjimkou úseku mezi 38. a 45. minutou, kdy málem prohospodařili sedmigólový náskok a navíc přišli o zraněného gólmana Henninga Fritze. Potom už ale duel s polskou družinou, které v základní skupině podlehli, bezpečně kontrolovali.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme