Mladá Boleslav v Poháru UEFA prohrála a dohrála

Fotbalisté Mladé Boleslavi se rozloučili s Pohárem UEFA. Místo vítězství potřebného k postupu do jarní fáze soutěže, prohráli ve Florencii 1:2. Soupeře pro vyřazovací kolo se dnes dozvědí Slávisté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zápas Fiorentina - Mladá Boleslav

zápas Fiorentina - Mladá Boleslav | Zdroj: ČTK

Fotbalisům Mladé Boleslavi se dařilo odolávat náporu domácích do závěru prvního poločasu, kdy po nevinně vypadajícím vyhlížejícím střetu Procházky a Pazziniho ve vápně nařídil rozhodčí penaltu. Tu také Mutu Panenkovským obloučkem proměnil. Myšlenky na postup vrátil Středočechům po hodině hry Rajnoch, který se nádherně trefil zdálky. Ale to bylo směrem dopředu prakticky vše, co stihli Mladoboleslavští ukázat. Navíc vb 67. minutě vrátil vedení Fiorentině Vieri a zavřel tak boleslavi cestu do jarních bojů.

Na los vyřazovací části se naopak může těšit pražská Slavia. Pravidla losování určují, že se střetne ve dvojutkání s některým z týmů z druhého místa Poháru UEFA. Třeba správě s Fiorentinou. Hned dva Češi jsou v týmu Norimberku - brankář Blažek a obránce Galásek. Los také může přisoudit Slavii anglický Tottenham, který měl oficiálně donedávna téhož majitele jako pražský tým. Dalšími variantami jsou Panathinaikos Atény, Basilej, Braga a Helsingborg. Za trest by byl Spartak Moskva. Slavia by totiž musela k odvetě do Ruska 21. února. První duel sehraje Slavia jistojistě doma buď 13. nebo 14. února.

Výsledky:

Skupina A:
Alkmaar - Everton 2:3 (1:2), Larissa - Norimberk 1:3 (1:1).

Skupina B:
Atlético Madrid - Panathinaikos Atény 2:1 (0:1), Aberdeen - FC Kodaň 4:0 (0:0).

Skupina C:

AC Fiorentina-FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0),
branky: 44. Mutu z pen., 67. Vieri - 60. Rajnoch. Rozhodčí: Lopes Ferreira - Ramalho, Gouveira (všichni Port.). ŽK: Donadel - Kopic, Rajnoch, Procházka. Diváci: 11.140.

Sestava Fiorentiny:
Lupatelli - Ujfaluši, Dainelli, Kröldrup, Pasqual - Donadel (51. Pazienza), Liverani, Gobbi - Semioli, Pazzini (62. Vieri), Mutu (76. Osvaldo). Trenér: Prandelli.

Sestava Mladé Boleslavi:
Pižanowski - Voříšek, Rolko, Kopic, Procházka - Sedláček, Hrdlička (80. Vaněček), Rajnoch, Kalina (65. Holub) - Kysela (46. Táborský), Mendy. Trenér: Ščasný.

AEK Atény - Villarreal 1:2 (0:1)

Skupina D: Hamburk - Basilej 1:1 (0:0), Rennes - Dinamo Záhřeb 1:1 (0:0).

Rozdělení do košů: 1. koš - vítězové skupin: Everton, Atlético Madrid, Villareal, Hamburk, Leverkusen, Bayern Mnichov, Getafe, Bordeaux. 2. koš - druzí ve skupině: Norimberk, Panathinaikos Atény, Fiorentina, Basilej, Spartak Moskva, Braga, Tottenham, Helsingborg. 3. koš - třetí ve skupině: Petrohrad, Aberdeen, AEK Atény, Brann Bergen, FC Curych, Bolton, Anderlecht Brusel, Galatasaray Istanbul. 4. koš - týmy ze třetích míst v Lize mistrů: Marseille, Rosenborg Trondheim, Brémy, Benfica Lisabon, Glasgow Rangers, Sporting Lisabon, Eindhoven, Slavia Praha.

Tomáš Kohout, Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme