Mladí fotbalisté mají jistou evropskou medaili

Fotbalová reprezentace do 19 let má medaili z mistrovství Evropy. V posledním utkání ve skupině svěřenci Michala Bílka porazili Anglii 3:0 a prošli do semifinále. Ve druhém utkání ve skupině totiž Francouzi uhráli proti Rakousku pouze remízu 1:1. Protože o třetí místo v turnaji se nehraje, získá české mužstvo minimálně bronz.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angličané začali zápas opatrněji, protože jim i remíza zajišťovala postup, jenže po dvou inkasovaných gólech se musel hnát do útoku. Na český tým, který oproti předchozím zápasům nastoupil s výrazně pozměněnou sestavou, však už nevyzrál. Naopak, po hodině hry přišla další trefa a Češi už na trávníku kralovali.

Fotbalový míč

Přes sedm inkasovaných branek v předchozích dvou utkáních budou Češi hrát ve středu o finále. Kabina se po utkání otřásala radostí, neboť medailový cíl byl splněn. Šťastný byl i trenér Michal Bílek, který ještě před odjezdem předvídal, že tým musí přivézt přinejmenším bronzové medaile. "Kluci se neuvěřitelně semkli a podali zcela jiný výkon, než v předchozích zápasech. Pravda, i s Rakouskem jsme hráli v úvodu dobře, ale pak jsme zbytečnými chybami všechno pokazili. Proti Anglii jsme už podobný zvrat nedovolili a měli vše pod kontrolou," vysvětloval si, proč tým konečně ukázal svou pravou sílu.

Ale postupem do semifinále není hlad české výpravy po úspěchu utišen. "Předvedli jsme výborný výkon a určitě bychom rádi do finále. Nehodláme se spokojit s tím, čeho jsme dosáhli," slíbil trenér. V semifinále se Češi střetnou ve středu od 20 hodin ve Vadúzu s Itálií, která na závěr své skupiny porazila Lichtenštejnsko 5:1. Portugalci tak po remíze 2:2 s Norskem opustili první místo ve skupině A a ve středu je čeká souboj s Rakouskem.

ČR - Anglie 3:0 (0:0)

Branky: 48. Nachtman, 53. Brodský. 62. Širanec. Diváci: 400.

Sestava ČR: Černý - Matula, Neuwirth, Nachtman, Procházka - Volešák, Kadlec, Klein, Širanec (86. Blažej) - Brodský (75. Malchárek), Mikolanda.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme