Mnohonásobný olympijský šampión Phelps dostal tříměsíční zákaz

Americký plavec Michael Phelps byl potrestaný tříměsíčním zákazem činnosti. Osminásobný olympijský vítěz z Pekingu byl v listopadu vyfotografovaný s dýmkou, která se používá pro kouření marihuany. Snímek se objevil v tisku spolu s početnými svědectvími, že popíjel nemírně alkohol.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Phelps

Michael Phelps

V kůži Michaela Phelpse by asi v Americe v posledních dnech chtěl být málokdo. Poté, co se v britském nedělníku News of the World objevila jeho fotografie s takzvaným bongem, speciálním druhem dýmky pro kouření marihuany, neměl klid.

Listopadový večírek na Univerzitě Jiřní Karolíny, na kterém byl snímek pořízený, ho musel pronásledovat jako zlý sen při pohledu na stránky především bulvárního tisku. Svědkové, těžko usoudit jestli skuteční nebo jen údajní, se dohadovali, jestli spíš kouřil marihuanu, pil pivo a vyváděl, nebo se choval prostě přátelsky a uvolněně. Veřejně se omluvil, ale to zájem novin nezastavilo.

Americká plavecká federace USA Swimming zdůrazňuje, že se nedopustil dopingového prohřešku. Přesto rozhodla, že ho musí potrestat, protože zklamal tolik lidí. Především statisíce dětí, které jsou členy plavecké federace a vzhlížejí k němu jako ke vzoru, zdůrazňuje se v oficiálním prohlášení.

Michael Phelps trest už s pokorou přijal a chce prý znovu získat ztracenou důvěru. Nevysloužil si jen tříměsíční zákaz účasti na všech soutěžích, na stejnou dobu ztrácí i veškerou finanční podporu. Nedostatek financí mu podle všeho ale těžkou hlavu dělat nebude. Spíš skutečnost, že policie v Jižní Karolíně přezkoumává, jestli má dostatek důkazů, aby ho obvinila z trestného činu. Pokud usoudí, že ano, pak může být trest pro Michaela Phelpse ještě citelnější.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme