Morava je po zákroku na Zelenku zlomený

Zlomený hlas a ponurá nálada charakterizují v posledních dnech hokejistu Mariána Moravu. Jihlavský hokejista fauloval ve čtvrtečním utkání čtvrtfinále 1. ČP ligy soupeře Tomáše Zelenku tak nešťastně, že postižený skončil v těžkém zdravotním stavu v brněnské Úrazové nemocnici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Právě úraz Zelenky vedl Správní radu Asociace hráčů ledního hokeje k tomu, že zakládá konto pro hráče těžce zraněné při utkání.

Rozhovor, který natočil Tomáš Lörincz s Mariánem Moravou nabízíme i v přepisu.

Marián Morava: Já se cítím velice špatně. V této situaci jsem se ocitl poprvé v životě a to zasahuje i moje nejbližší příbuzné jako rodinu, rodiče, přítelkyni, sourozence. Tomáš Lörincz: Vy jste říkal, že Tomáše Zelenky Vám je líto, že Vás to mrzí, což je věc pochopitelná. Jste s ním nějak v kontaktu?

M.M.: S ním přímo nejsem v kontaktu. Kontaktoval jsem prezidenta Třebíče pana Čapka, ptal jsem se na jeho zdravotní stav, jak to vypadá. Ptal jsem se ho, jestli mám kontaktovat jeho rodinu, říkal mi, že mi dá vědět o tom stavu. Je to hrozné. Nevím. Pro mě osobně je to hrozné. Ale důležitý je stav Tomáše Zelenky. Hlavně ať on se dá do pořádku.

T.L.: Dovedete si představit, že byste v nejbližší době zase nastoupil na led?

M.M.: No to si moc představit nedovedu. Chuť do hokeje není moc velká. Kdybych měl hrát mistrovský zápas tak si to představit nedovedu. Moje hra je založená na agresivitě. Hraju agresivně a nehraju s úmyslem někoho zranit. Ale tenhle úraz asi, asi mě ta situace - nevim. Nevim. Uvidíme, co se stane za pět měsíců až to všechno trošku přejde, uvidíme. Momentálně na to nejde nějak zapomenout.

Tomáš Lörincz, Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme