Motocyklový král za volantem

Člověk chce neustále posouvat hranice svých možností, zkoušet své schopnosti a dovednosti. O tom se přesvědčujeme především ve světě sportu. Najdou se i tací, kterým fakt, že jsou nejlepšími ve svém oboru, nestačí a pouští se proto do dalších dobrodružství. Jedním z nich je italský motocyklista Valentino Rossi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valentino Rossi

Valentino Rossi | Foto: RAISport

Ve světě silničních motocyklů získal Rossi prakticky vše, čeho je možné dosáhnout. Jako teprve druhý závodník v historii se stal mistrem světa ve všech třech kubaturách, v každé mu přitom k triumfu stačili pouhé dvě sezóny. Letos královské kubatuře MOTO GP kraluje nevídaným způsobem - ze třinácti dosud odjetých závodů zvítězil v jedenácti a s předstihem se znovu pasoval do pozice šampiona.

Třiadvacetiletý Ital se ale zřejmě silničních motocyklů nabažil a touží po změně - v listopadu proto pojede Britskou rallye, tedy závod mistrovství světa v automobilových soutěžích. A bude to hodně zajímavé, protože rodák z Urbina bude na šotolině ve Velšských lesích řídit nejlepší současný vůz světové rallye Peugeot 206 WRC. Navíc na sedačku spolujezdce usedne jako navigátor Rossiho krajan Carlo Cassina, který po boku Miki Biasiona získal dva tituly mistra světa. Rossi se na závod na čtyřech kolech hodně těší. "Už se nemůžu dočkat premiéry v mistrovství světa. Dobře vím, že Britská rallye je velmi těžká a pro mě bude úspěchem, když dojedu do cíle."

Za volantem nebude diváky zbožňovaný Ital poprvé, dvakrát už se předvedl v Závodě šampionů na Kanárských ostrovech a v Bettegově memoriálu v Boloni. U rallye přitom Valentino Rossi nemusí zůstat - má totiž nabídku k testům vozu formule 1 stáje BAR a hlavní muž "ef jedniček" Bernie Ecclestone prohlásil, že Rossiho chce vidět v roli závodního pilota.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme