Mrazivý večer Dortmundu nepřál, spasitelem se nestal ani Rosický

Ve velkém chladu přívítala dortmundská Borussia na Vestsfálském stadiónu AC Milan. Nepříliš pohledný zápas druhého kola osmifinálové fáze Ligy mistrů odehráli i Češi Rosický s Kollerem, ale ani oni nezabránili exportu všech bodů do Itálie. Největší šanci k vyrovnání měl Tomáš Rosický těsně před koncem, ale po Kollerově sklepnutí krásným halfvolejem orazítkoval jen břevno. Pohříchu to byl jediný světlý okamžik domácího mužstva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický | Foto: Borussia Dortmund

Ve druhém zápase skupiny C se zrodilo velké překvapení. Nynější bídná forma Realu Madrid nestačila ani k poražení outsidera z Moskvy, a to za stavu 2:2 anglický rozhodčí Barber ještě necitlivě ukončil duel při dobrém útoku Lokomotivu. Zápasy ve skupině D přinesly očekávané výhry domácích, favorizovaných, týmů. Juventus si za hustého sněžení pohrál s Basilejí a Manchester využil gólové potence van Nistelrooije k vítězství nad Deportivem.

V Barceloně se hrál přeložený zápas z úterka, kdy na Nou Campu stály velké louže. Ve středu už byl pažit přijatelný a domácí FC toho využili k desátému tříbodovému zisku v Lize mistrů za sebou.

Výsledky:

Skupina A: FC Barcelona - Newcastle United 3:1 (2:1) Branky: 7. Dani, 35. Kluivert, 58. Motta - 24. Ameobi. Rozhodčí: de Bleeckere (Belg.). Diváci: 40.000.

Skupina C: Borussia Dortmund - AC Milán 0:1 (0:0) Branka: 49. Inzaghi. Rozhodčí: Frisk (Švéd.). Diváci: 52.000.

Real Madrid - Lokomotiv Moskva 2:2 (1:0) Branky: 21. a 76. Raúl - 48. Obiorah, 74. Mnguni. Rozhodčí: Barber (Angl.). Diváci: 55.000.

Skupina D: Juventus Turín - FC Basilej 4:0 (3:0) Branky: 3. Trezeguet, 34. Montero, 43. Tacchinardi, 51. del Piero z pen. Rozhodčí: Cortéz Batista (Port.). Diváci: 22.639.

Manchester United - Deportivo La Coruňa 2:0 (1:0) Branky: 7. a 55. van Nistelrooij. Rozhodčí: Hauge (Nor.). Diváci: 67.014.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme