Spasitel Messi. Jeden gól Mexiku dal, druhý připravil a pomohl Argentině odvrátit hrozbu vyřazení

Fotbalisté Argentiny ve druhém utkání na mistrovství světa v Kataru zdolali Mexiko 2:0. Favorité se v Lusailu dlouho trápili, ale po hodině hry otevřel skóre Lionel Messi a hvězdný kapitán pak v 87. minutě připravil druhý gól pro střídajícího Enza Fernándeze.

Dauhá (Katar) (Aktualizováno: 22:18 26. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost fotbalistů Argentiny

Radost fotbalistů Argentiny | Zdroj: Reuters

Úřadující vítězové jihoamerického šampionátu po úvodní šokující porážce 1:2 se Saúdskou Arábií ve skupině C poprvé bodovali a zůstali ve hře o postup do osmifinále. Mexičané mají jediný bod za remízu 0:0 s Polskem, na MS počtvrté za sebou nevyhráli a neskórovali.

Hvězdy nám byly nakloněné, pochvaloval si po výhře nad Argentinou trenér Saúdské Arábie

Číst článek

Argentinci ve středu zakončí úvodní část turnaje proti Polsku. To dnes porazilo 2:0 Saúdskou Arábii a vede tabulku se čtyřmi body. Mexiko v souběžně hraném duelu změří síly s „tříbodovou“ Saúdskou Arábií.

Argentinský trenér Scaloni udělal v základní sestavě pět změn oproti utkání se Saúdy. Od začátku dostali šanci například bek Montiel nebo záložníci Guido Rodríguez s Mac Allisterem.

Dvojnásobní mistři světa si v prvním poločase přes pevnou mexickou obranu nevytvořili žádnou větší šanci. Krátce před pauzou Argentinec Lautaro Martínez hlavičkoval nepřesně. Na druhé straně brankář Emiliano Martínez efektním skokem chytil Vegův přímý kop.

Utkání Argentina - Mexiko jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Obraz hry se příliš nezměnil ani v úvodu druhého dějství. Messi nejprve z přímého kopu poslal míč vysoko nad břevno.

Když zavelí kapitán

V 64. minutě ale pětatřicetiletý útočník výjimečně dostal od Mexičanů víc prostoru a umístěnou přízemní střelou zpoza šestnáctky překonal brankáře Ochou.

Messiho úvodní branka proti Mexiku:

Messi vstřelil druhý gól na katarském turnaji a celkově osmý na MS, čímž vyrovnal svého legendárního předchůdce Diega Maradonu. Ofenzivní hráč Paris St. Germain si vylepšil bilanci v národním týmu na 93 branek ve 167 zápasech.

Mexičané se na odpověď nevzmohli. Tři minuty před koncem přidal pojistku nejmladší člen argentinského týmu Fernández. Jednadvacetiletý záložník se po Messiho přihrávce trefil výstavní ranou. Fernández se při pátém reprezentačním startu dočkal premiérového gólu.

Argentina neprohrála s Mexikem v jedenáctém utkání po sobě a zvítězila i ve čtvrtém vzájemném souboji na mistrovství světa.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - skupina C (Lusail):

Argentina - Mexiko 2:0 (0:0)

Branky: 64. Messi, 87. Fernández. Rozhodčí: Orsato - Carbone, Giallatini - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Montiel - Araújo, Gutiérrez, Herrera, Alvarado. Diváci: 88 966.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme