Státní svátek, statisíce fanoušků v ulicích. Argentina vítá fotbalové hrdiny po zisku titulu mistrů světa

Fotbaloví mistři světa z Argentiny už jsou v Buenos Aires. Šampioni v čele s kapitánem Lionelem Messim vystoupili z letadla z Kataru krátce před třetí hodinou ráno tamního času. V hlavním městě jihoamerické země je uprostřed noci vítaly tisíce fanoušků, prezident Alberto Fernandéz na úterý vyhlásil státní svátek.

Tento článek je více než rok starý.

Buenos Aires Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslavy v Buenos Aires poté, co fotbalisté vyhráli mistrovství světa

Oslavy v Buenos Aires poté, co fotbalisté vyhráli mistrovství světa | Zdroj: Reuters

Argentina se raduje z titulu fotbalové reprezentace na mistrovství světa. Výběr kolem kapitána Lionela Messiho už je v Buenos Aires, kde ho čeká oslava s fanoušky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak fanoušci v Argentině oslavují fotbalové reprezentanty jako nové mistry světa

Lionel Messi při výstupu z letadla zamával fanouškům zlatou trofejí. Fotbalistům na uvítanou zahrála rocková kapela La Mosca skladbu Muchachos, která se pro argentinské příznivce stala neoficiální hymnou šampionátu v Kataru.

Poté se výprava v otevřeném autobusu přesunula do sídla národní fotbalové asociace. Bouřlivé oslavy by u obelisku na náměstí Republiky v Buenos Aires měly začít v 16 hodin českého času.

„Doufám, že tam nebudou lidé přicházet o život. Oslavy tam budou velikánské, ale myslím, že by byly všude. Argentina a v Brazílie, to jsou prostě národy, kde je to sport číslo jedna. Je jich navíc velký počet, takže tam se bude slavit na každém rohu,“ řekl ve vysílání Radiožurnálu Sport někdejší reprezentační trenér Petr Rada.

Státní svátek

Fanoušci v Argentině už své fotbalové hrdiny netrpělivě očekávali. Podle agentury AP na leteckém radaru na internetu sledovalo cestu jejich speciálu téměř 200 tisíc lidí.

Velké oslavy argentinských příznivců začaly v Buenos Aires už bezprostředně po vítězném nedělním finále s Francií.

„Gólman Emiliano Martinez, Lionel Messi, celý tým – miluji je a obdivuji je! Dohnali mě k slzám štěstí, na tento moment čekám celý život. Teď se chci jen radovat, nic jiného,“ radovali se lidé v Argentině v rozhovoru pro youtubový kanál deníku The Times.

Tisíce fanoušků v ulicích, lidé sedící na semaforech i řada ohňostrojů. Tak to vypadalo v Buenos Aires hned po triumfu Messiho skupiny na světovém šampionátu v Kataru a podobným způsobem budou Jihoameričané slavit titul nejspíš i v dalších dnech.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme