Polsko porazilo Saúdskou Arábii a na mistrovství světa slaví první výhru, Australané drží šanci na postup

Fotbalisté Polska porazili v druhém kole skupinové fáze mistrovství světa 2:0 Saúdskou Arábii a připsali si první vítězství na turnaji v Kataru. Australané vyhráli 1:0 nad Tuniskem a se třemi body mají stále šanci na postup ze základní skupiny D.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Vakra (Katar) (Aktualizováno: 16:15 26. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski | Zdroj: Reuters

Jak už je na tomto mistrovství světa zvykem, zápas nenabídl žádnou plejádu šancí. Australané ale jedné ze svých dvou střel na bránu využili, když se Mitchell Duke dostal v 23. minutě k tečovanému centru a hlavičkou poslal míč nechytatelně za záda brankáře.

Tunisané se ve druhém dějství zvedli, ale poctivě bránícího soupeře se jim zlomit nepodařilo. Austrálie vyhrála při své šesté účasti na mistrovství světa teprve potřetí. V Kataru berou svěřenci Grahama Arnolda po úvodní prohře 1:4 s Francií první body.

Tunisko má po dvou zápasech na kontě pouze bod a stále čekají na vstřelenou branku. Afričané by v závěru skupiny pro teoretickou šanci na postup museli porazit úřadující mistry světa z Francie.

Polsko - Saúdská Arábie

Fotbalisté Polska porazili v druhém kole skupinové fáze mistrovství světa 2:0 Saúdskou Arábii a připsali si první vítězství na turnaji v Kataru.

Na stadionu Education City v Dauhá otevřel skóre ve 39. minutě záložník Piotr Zieliňski. V 82. minutě přidal další trefu a svůj premiérový zásah na MS hvězdný útočník Robert Lewandowski.

Polsko porazilo sobotního soupeře i ve čtvrtém vzájemném duelu a se čtyřmi body se posunulo do čela neúplné tabulky.

Saúdská Arábie nenavázala na senzační výhru 2:1 proti Argentině a zůstala na třech bodech. Druhý dnešní zápas skupiny C mezi Argentinou a Mexikem je na programu od 20.00.

V závěrečném třetím kole se ve středu utkají dvojice Saúdská Arábie - Mexiko a Polsko - Argentina.

MS (PLATNÉ K 26. 11. 2022)
Tým Z V R P Skóre B
1. Francie 2 2 0 0 6:2 6
2. Austrálie 2 1 0 1 2:4 3
3. Dánsko 2 0 1 1 1:2 1
4. Tunisko 2 0 1 1 0:1 1

Výsledky fotbalového mistrovství světa

Tunisko - Austrálie 0:1 (0:1)
Branka: 23. Duke. Rozhodčí: Siebert - Foltyn, Siedel - Dankert (video, všichni Něm.). ŽK: Laidúní, Abdí, Sasí (všichni Tunisko). Diváci: 41 823.

Polsko - Saúdská Arábie 2:0 (1:0)
Branky: 39. Zieliňski, 82. Lewandowski. Rozhodčí: Sampaio - Boschilia, Pires (všichni Braz.) - Fischer (video, Kan.). ŽK: Kiwior, Cash, Milik - Malkí, Amrí. Diváci: 44 259.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme