Benzema se v dresu Francie už neukáže, po absenci na mistrovství světa ukončil reprezentační kariéru

Držitel Zlatého míče Karim Benzema ukončil reprezentační kariéru. Francouzský fotbalista to oznámil v den svých 35. narozenin a jen pár hodin po konci mistrovství světa v Kataru, na kterém kvůli zranění chyběl. Obhájci titulu získali po finálové prohře s Argentinou stříbrné medaile.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karim Benzema odehrál za francouzský národní tým 97 utkání

Karim Benzema odehrál za francouzský národní tým 97 utkání | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

„Stálo mě to velké úsilí, ale i spoustu chyb, abych v kariéře dokázal to, co jsem dokázal. Náš společný příběh je u konce,“ napsal Benzema v krátké zprávě na twitteru, ke které připojil svou fotografii v dresu národního týmu.

Kanonýr Realu Madrid se do reprezentace vrátil loni v červnu po šesti letech. Z národního týmu vypadl po aféře z roku 2015, kdy kvůli podílu na vydírání bývalého spoluhráče Matthieua Valbueny dostal od soudu roční trest vězení s podmínkou.

Kouč Didier Deschamps ho vzal zpět do týmu před loňským Eurem, kde Francie neuspěla a vypadla už v osmifinále.

Argentina začala fiaskem, skončila extází. Fotbalový šampionát v Kataru zaujal nevšedními příběhy

Číst článek

Benzema chyběl v roce 2018 při zisku titulů mistrů světa a nakonec se neobjevil na hřišti ani v Kataru. Během tréninku v dějišti turnaje si přivodil svalové zranění a do šampionátu nezasáhl. Rozlučkou v dresu „Les Bleus“ tak pro něj byl červnový duel s Chorvatskem.

Pětinásobný vítěz Ligy mistrů s Realem odehrál za reprezentaci 97 utkání a vstřelil 37 branek. S Francií dosáhl na jedinou trofej, k triumfu v loňském finále Ligy národů 2:1 nad Španělskem přispěl gólem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme