Brazílie porazila Jižní Koreu 4:1 a zajistila si čtvrtfinále. Produktivní ofenzivu řídil Neymar a Vinícius

Fotbalisté Brazílie přehráli Jižní Koreu jasně 4:1 a postoupili do čtvrtfinále mistrovství světa v Kataru. „Kanárci“ udeřili v prvním poločase a Jihokorejcům nasázeli čtyři góly. Pak už průběh zápasu kontrolovali, na trávník se podíval i Dani Alves. Korea zvládla snížit, táhlou střelou se prosadil Paik. Brazílie se tak ve čtvrtfinále utká s Chorvatskem.

Dauhá (Aktualizováno: 22:05 5. 12. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neymar

Neymar | Foto: Pedro Nunes | Zdroj: Reuters

Brazílie do zápasu vkročila dobře a radovala se už v 7. minutě. Vinícius Junior se v pokutovém území dostal k míči a nikým nehlídaný prostřelil brankáře Sung-kju Kima.

Zápas jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Po 13. minutách to bylo už 2:0. Záložník Woo-young Jung vyrobil penaltu a k exekuci kopu se postavil Neymar. Brankář Kim ho svým pohybem nerozhodil a útočník Paříže poslal míč do pravého dolního rohu brány.

Brazílie hrála s velkou lehkostí a nepouštěla Jižní Koreu k míči. Kreativitu a pohodu ukázali „Kanárci“ i ve 29. minutě. Po rychlé kombinaci dostal od Rapinhi přihrávku do volného prostoru Richarlison a tváří v tvář gólmanovi Kimovi přidal třetí branku.

Brazilci hráli, jako kdyby chtěli zápas definitivně rozhodnout už v prvním poločase. A kombinace jim vycházely. Protiútok Jihoameričanů zakončil ve 36. minutě z volej po centru Viníciuse Juniora Lucas Paquetá. 

První penaltový rozstřel turnaje vyšel lépe Chorvatům. Do čtvrtfinále je poslal Pašalić

Číst článek

 

Snížit mohl na začátku druhého poločasu Heung-min Son, ale průnik po levé straně hřiště nevyužil a brankář Alisson jeho střelecký pokus zneškodnil ramenem. 

Další výraznou příležitost si vypracovali Brazilci ve 62. minutě. Neymar vybídl na pravé straně Rapinhu, který naznačil střelu a vystřelil na bránu. Připravený brankář Kim ale jeho střelu kryl. 

Korejcům se ve 76. minutě podařilo aspoň snížit na 1:4. Za hranicí pokutového území se do míče opřel Seung-ho Paik a táhlou tečovanou střelou z dálky překonal Alissona. 

Osmifinále mistrovství světa v Kataru

Brazílie - Korea 4:1 (4:0)
Branky: 7. Vinícius Júnior, 13. Neymar z pen., 29. Richarlison, 36. Lucas Paquetá - 76. Pak Sung-ho. Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore - Brisard (video, všichni Fr.). ŽK: Čong U-jong I (Korea). Diváci: 43.847.

kal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme